29
Vin, Mar

Eveniment

                O fostă stână din Feldioara a fost transformată într-un adevărat cimitir de animale. Timp de câteva luni, un cioban care a închiriat o bucată de teren, la marginea comunei, a avut grijă de vacile și oile pe care le avea la păscut. Dar cum s-a lăsat frigul, omul a desființat stâna și a plecat. În urma lui au rămas leșuri de animale în descompunere, sute de oase și gunoi cât cuprinde.

     Un tânăr pasionat de drumeții, se plimba pe terenurile de la marginea comunei Feldioara cand a facut o descoperire macabra. Un vitel decapitat zacea pe camp de luni bune. Cativa pasi mai incolo, zeci de saci plini cu oase emanau un miros insuportabil. In pungile din plastic erau oase de curcan peste care domneau viermii. Imediat fost alertată Garda de Mediu din Brașov. Inspectorii au făcut un control la fosta stana, dar au anunțat și autoritățile locale pentru a afla cine este proprietarul terenului. ,, Categoric nu este normal să se întâmple așa ceva, tocmai din acest motiv ne aflăm aici și  ducem, cum să zic, un război continuu, împotriva unor astfel de obiceiuri. Se pare că sunt foarte mulți crescători de animale care nu înțeleg să salubrizeze zonele și să le întrețină corespunzător normelor în vigoare. ,, a declarat Mircea Paraschiv, directorul Gărzii de Mediu Brașov.

     Grav este că la câțiva pași de stana se afla Cetatea Medievala din Feldioara. Acum edificiul este in renovare așa ca nu sunt foarte mulți turiști care ajung in zona. Primarul comunei promite că va lua masuri. ,, Suntem pe pășunea comunală, pășune concesionată crescătorilor de taurine din Feldioara, care ar trebui să răspundă de întreținerea și de igienizarea ei. În cazul în care cei de la asociație nu vor curăța și nu vor igieniza zona, primăria va face acest lucru pe cheltuiala ei. ,, a declarat Sorin taus, primarul Comunei Feldioara.

     In zilele urmatoare autoritatile vor identifica proprietarul terenului pe care a funcționat stana și vor stabili daca ciobanul a avut autorizatie sa isi lase animalele moarte acolo. Și cei responsabili de igienizarea terenului vor fi trași la răspundere.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: