16
Mar, Apr

Eveniment

     Ziua porților deschise la parchet. Brașovenii interesați de activitatea procurorilor au avut posibilitatea sa vadă efectiv cum lucrează aceștia, mediul de lucru și sediul în care își desfășoară activitatea oamenii legii. Toate acestea cu ocazia Zilei Justiției Civile în Europa.

     Cei care au vrut să afle mai multe despre activitatea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, Tribunalul Braşov, respectiv Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov au avut posibilitatea s-o facă. Cum era de aşteptat, la invitaţie au răspuns în principal studenţii de la Drept. Braşovenii au putut intra în birourile procurorilor, în camera unde sunt audiaţi minorii, în cele două spaţii amenajate pentru arest, dar și în camera de recunoaştere. „A fost o manifestare care s-a desfăşurat cu ocazia Zilei Justiţiei Civile în Europa şi le-am prezentat celor interesaţi Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, de pe lângă Judecătorie şi de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov. S-a luat contactul cu procurori, cu Grefa, cu tot ce înseamnă activităţile Parchetului şi infrastructura nouă de care beneficiem din anul 2015 ’’ a declarat Adrian Aldea, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.

     În ceea ce privește activitatea instituțiilor, anul trecut, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov au fost 2.000 de dosare, dintre care 1.000 au fost soluţionate de cei 12 procurori care şi-au desfăşurat efectiv activitatea în cadrul instituţiei. Volumul cel mai mare de dosare se găseşte la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, unde sunt în lucru peste 22.000 de cazuri. „În acest moment, la Parchetul Judecătoriei Braşov sunt înregistrate peste 22.000 de dosare. Numărul este impresionant, însă a mai scăzut în ultimii ani, datorită faptului că au fost soluţionate foarte multe dosare (anual, peste 10.000), în condiţiile în care schema de personal este aproape completă, destul de bine calibrată pe volumul de dosare pe care îl avem şi coroborat cu faptul că procurorii, în fiecare zi, îşi dau interesul în a soluţiona cât mai repede dosarele pe care le au în lucru” a declarat Carmina Reit, prim-procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov.

     Ziua Porților Deschise a avut loc cu ocazia Zilei Europene a Justiției. Momentul a fost marcat în toate instanțele din Europa.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: