18
Joi, Apr

sursă foto: BRAȘOVTV

ADOF Brasov

 

ONESCU Cornel-Cătălin (copreședinte ADOF)

Puțini știu de existența unui sat neolitic în Drăgănești-Olt, vechi de 4.500 de ani și unic în Europa.

La marginea satului locuiește Emanuel împreună cu băiețelul lui de 10 ani, Constantin.

Mama copilului a ales să fugă de responsabilitățile părintești și l-a lăsat pe cel mic în grija tatălui.

Pentru a-i oferi băiețelului hrana cea de toate zilele, Emanuel lucrează cu ziua și stă la mila oamenilor pentru a-i da bani de mâncare, încălțăminte și pentru medicamente.

Reprezentanții Asociației pentru Demnitatea Omului și Familiei au auzit de cazul celor doi și nu au rămas indiferenți.

Co-președintele ADOF, Cornel Onescu a fost zilele trecute în satul Drăgănești-Olt și le-a dus celor doi mai multe articole de îmbrăcăminte și încălțăminte aducându-le un strop de bucurie și speranță în suflete.

Nu am putut rămâne indiferenți când am auzit cum un tată își crește singur copilul și se chinuie să își câștige existența în fiecare zi, cu greu. Am fost personal acolo și le-am dus mai multe perechi de pantofi, ghete, cămăși, blugi, pantaloni, de stofă, tricouri și alte articole necesare”.

Din cauza faptului că nu își permit “luxul” de a avea un calculator, cel mic face școala online pe un telefon împrumutat de la vecini.

Vin cu promisiunea, și le-am spus și celor doi, că într-un timp foarte scurt voi merge pentru a-i duce lui Constantin un calculator pentru a putea să învețe și să își facă temele fără restricții”, a declarat pentru brasovtv.com, co-președintele ADOF, Cornel Onescu.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: