07
Mar, Dec

Foto: brasovtv.com

Sănătate

Brașovul are o Maternitate de cinci stele, complet echipată și dotată, la cele mai înalte standarde.

A fost inaugurat Corpul B al unității sanitare! Dispune de cele mai bune condiții pentru proaspetele mămici și nou născuți. Investiția aparține în totalitate Ministerului Sănătății, iar reabilitarea acestei unități medicale a fost de peste cinci milioane de euro. Banii provin dintr-un acord de împrumut între Guvernul României și Banca Europeană de Investiții. În total, noua clădire are 275 de paturi disponibile.

Este o maternitate care oferă cele mai bune condiții pacientelor noastre. Nu mai există acele săli de nașteri în care fiecare pacientă era despărțită de cealaltă printr-un paravan. Sala de nașteri este un conglomerat de nouă rezerve, în care fiecare pacient își desfășoară travaliul individualizat, cu cadrul medical lângă, cu bebelușul alături. În felul acesta asigurăm un circuit aseptic, septic, securizând total actul medical. Spital public fiind, am introdus echipamentul de unică folosință la naștere, a precizat managerul Maternității Brașov, Valeria Badea. 

În 2017, Consiliul Județean a alocat cel mai mare buget unităților spitalicești.  „Cu această investiție ne propunem ca Brașovul să devină un etalon de calitate și performanță a serviciilor medicale atât pentru spitalele publice, cât și pentru cele private Anul trecut am alocat o sumă record pentru toate spitalele din Brașov. Care nu a fost acordata, cumulat, în ultimii opt ani. Doar pentru Maternitate am alocat peste 5,7 milioane de lei. Avem și proiecte depuse pe fonduri europene, de 15 milioane de euro, care vor fi cofinanțate cu 5 milioane de euro din fonduri proprii. Iar corpul nou de la Maternitate va fi și el reabilitat în perioada următoare, este de părere președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: