29
Vin, Mar

Sănătate

     Fără îndoială, vă gândiți să vă completați costumația pentru Haloween cu accesorii care să impresioneze. Și, cel mai probabil ați aflat de lentilele de contact speciale pentru această ocazie. Ca și specialiști, noi recomandăm să le evitați. Niciun furnizor reprezentativ din România nu le importă, majoritatea dintre ele nefiind aprobate de forurile internaționale, din mai multe considerente.

 

De asemenea, asociațiile de oftalmologie avertizează de faptul că multe dintre lentilele de contact cosmetice care pot fi achiziționate online nu sunt aprobate. De exemplu în Statele Unite, comercializarea lentilelor de contact neautorizate reprezintă o încălcare a legii, majoritatea fiind contrafăcute.

 

Aceste lentile de contact pot avea substanțe componente iritante pentru ochi. Studiile efectuate în 2015, au arătat că lentilele de contact contrafăcute pot conține clor sau fier, pe lângă alte substanțe toxice folosite pentru colorarea și designul lentilelor.  În timpul studiului, unele lentile prezentau infiltrații de clor, descoperite după o clătire de rutină, iar altele aveau o structură neuniformă care ar fi putut zgâria corneea.

 

Într-adevăr, lentilele de contact teatrale  în ton cu Halloween-ul pot fi amuzante și îmbunătățesc costumația, dar orice lentilă de contact reprezintă un dispozitiv medical și trebuie prescrise și adaptate de către un specialist în domeniu, pentru ca petrecerea să nu se transforme într-o experiență neplăcută. De aceea nu recomandăm achiziționarea lentilelor de contact online.

 

Problema principală o reprezintă adaptarea. În timp ce aceste lentile sunt vehiculate a fi de o singură mărime, porivită tuturor, ochii fiecărui individ sunt diferiți. Dacă lentilele de contact nu sunt adaptate corespunzător, ele pot duce la iritații ale ochilor, sau în situații mai grave la infecții.  Bineînțeles că există norocoși care le poartă și nu pățesc nimic, dar repercursiunile pot fi foarte serioase, de la durere foarte puternică până la posibilitatea pierderii vederii. Astfel de lentile pot cauza ulecere corneeane (răni deschise foarte dureroase) sau keratite (inflamații ale corneei), și de aceea recomandăm ca lentilele de contact să fie purtate doar ăn urma prescripției și adaptării de către un specialist.

 

Dacă totuși alegeți să optați pentru achiziționarea online, să nu uitați că lentilele ”teatrale” trebuie îngrijite ca orice lentilă de contact. Trebuie curățate cu soluție specială care să le dezinfecteze, trebuie păstrate în recipiente corespunzătoare, și în niciun caz să nu dormiți cu ele, pentru că materialul din care sunt fabricate nu permite oxigenarea necesară ochiului.

 

Așadar, dacă doriți să fiți o apariție la petrecere, vizitați optometriștii noștri înainte. Există lentile de contact cosmetice aprobate și disponibile în centrele specializate, care au rolul de a vă schimba culoarea ochilor cu o altă nuanță naturală, și care vor fi adaptate special pentru ochiul dvs., care este unic.

 

Ai încredere.

Vezi cu ochii tăi

 

  

Ai încredere. Vezi cu ochii tăi

Best Optic BlueBest Optic Red


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: