29
Vin, Mar

Foto: Arhivă

Sănătate

Legea salarizării unitare nu este aplicată corect. Diferențe la venituri regăsim în special atunci când vorbim despre personalul medical. 

Aici sunt discrepanțe foarte mari în ceea ce privește cuantumul salarial. Unii medici nici măcar nu beneficiază de sporurile pe care le merită. Consilierul județean PNL Gabriela Brebeanu va propune echilibrarea acestor venituri. Va face un demers oficial către parlamentarii de Brașov.

Există un spor de suprasolicitare psihică către personalul medical. Specializarea Reumatologie nu există în legea 284/2010, deși celelalte specializări sunt menționate foarte clar. Celor din Reumatologie nu li se acordă aces spor, pe motiv că a fost omis. Nu mi se pare normal și vom face tot posibilul să modificăm această lege.

Mai mult, există diferențe uriașe la grila de salarizare din sistemul medical. Spre exemplu, un șef de secție are un venit lunar net de 3.800 de lei, un asistent principal, fără gărzi câștigă în jur de 2.000 de lei. O infirmieră fără vechime câștigă sub 1000 de lei”, a menționat Gabriela Brebeanu, consilier județean PNL și membru al Comisiei de Sănătate din Consiliul Județean.

Parlamentarii PNL de Brașov vor face o interpelare pentru a modifica legea care-i nedreptățește pe medicii reumatologi. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: