29
Vin, Mar

Sănătate

A fost semnat protocolul de colaborare între Asociaţia Partida Romilor Pro Europa, filiala judeţeană Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Braşov, protocol ce are ca obiectiv implementarea cu succes a campaniei de vaccinare împotriva rujeolei, în comunităţile de romi din judeţ.

La finalul acestei săptămâni a avut loc o întâlnire între reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Braşov şi cei ai Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, filiala judeţeană Braşov, întrevedere solicitată de Instituţia Prefectului. La aceasta au participat subprefectul Ciprian Băncilă, preşedintele Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa Braşov Ionuţ Androne, dr. Claudia Bularca din partea Direcţiei de Sănătate Publică Braşov şi Marton Szasz din partea Biroului Judeţean pentru Romi, din cadrul Instituţiei Prefectului.

 Un astfel de protocol este necesar şi benefic tuturor, având în vedere campania de vaccinare, din judeţul Braşov. Este ştiut faptul că sunt mulţi copii în comunităţile de romi care trebuie imunizaţi cu vaccinul antirujeolic. Acum realizăm importanţa existenţei experţilor de tipul mediatorului sanitar rom, care lipseşte în majoritatea comunităţilor de romi din judeţul Braşov. Le-am solicitat celor doi parteneri să facă o analiză din acest punct de vedere şi să transmită Ministerului Sănătaţii propunerile, care se impun”, a declarat subprefectul Braşovului, Ciprian Băncilă.

 Acest protocol este, în special, în folosul comunităţilor de romi. Noi asigurăm accesul în comunitate şi identificăm cazurile în care trebuie intervenit. Apoi totul ține de Direcţia de Sănătate Publică Braşov. De luni, începem treaba în comunităţi”  a declarat preşedintele Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa Braşov, Ionuţ Androne.

 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: