28
Joi, Mar

Sănătate

Ochelarii de soare au ca menire protejarea ochilor și a pielii din jurul ochilor de razele soarelui, iar pe lângă utilitatea lor, ei au devenit și un accesoriu la modă. Ochelarii de soare sunt disponibili într-o varietate de forme, culori și materiale, așadar fiecare dintre noi își poate alege perechea care i se potrivește.

Este bine ca pentru a avea beneficiile unor ochelari de soare de calitae să mergem în cabinetele de optică, unde vom primi sfaturi privind estetica ochelarilor, funcționalitatea lor sau  gradul de protecție al lentilelor.

Însă persoanele care au nevoie de corecție optică nu pot purta ochelari normali de soare pentru că nu pot vedea cu ei. Din fericire, astăzi  ne putem achiziționa ochelari de soare cu dioptrii! Chiar dacă mulți dintre noi nu sunt informați în ceea ce privește această soluție, ea este prezentă în oferta de lentile a cabinetelor de optică, într-o varietate mare de culori, în diferite nuanțe de închidere sau chiar în variantă degrade.

Rolul acestora este de a ne proteja ochii de acțiunea nocivă a razelor ultraviolete, iar ca să ne confere un confort sporit, este recomandat să alegem lentile care să conțină filtru polarizant pentru a elimina disconfortul dat de strălucirea care se reflectă de pe suprafețele plane cum ar fi apa, zăpada, nisipul și asfaltul umed. Ochelarii de soare cu prescripție medicală sunt disponibili pentru aproape orice tip de dioptrie, inclusiv pentru lentilele bifocale sau lentilele progresive pentru a ne ajuta să citim o carte sau o revistă atunci când ne relaxăm în aer liber.

 Într-un cabinet de optică specializat sunt disponibile mostre de culoare, pentru a alege culoarea dorită. De regulă cele mai frecvente sunt nuantele de gri, verde-gri, verde sau maro, însă sunt disponibile si lentile cu efect de oglindă, sau combinații de culori.

La fel ca și în cazul purtătorilor de ochelari de soare fără prescripție, obiectivul purtătorilor de ochelari de soare cu prescripție medicală trebuie să fie achiziționarea unor ochelari de soare cu lentile care blochează 100% radiațiile UV dăunătoare ale soarelui. Protecția UV nu este legată de culoarea și densitatea nuanței lentilelor de ochelari de soare, astfel încât putem alege orice culoare de lentile care ne place.

Modelele de rame disponibile pentru ochelarii de soare cu prescripție medicală sunt aceleași cu cele ale ochelarilor de soare fără prescripție medicală. Există însă câteva restricții cum ar fi ramele care se curbează în jurul capului pentru a împiedica pătrunderea soarelui prin laterale, ramele metalice turnate sau pe fir nu sunt recomandate în cazul lentilelor polarizate.

 

Este important ca prescripția pentru ochelari să fie corelată corect cu ramele alese, dar și cu tipul de lentile care urmează a fi montate. Așadar, cele mai bune sfaturi le veți primi în centrele specializate. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: