02
Joi, Dec

Sănătate

     Poate copilul meu să poarte lentile de contact? Aceasta este prima întrebare pe care ne-o adresează părinții atunci când le recomandăm celor mici alternativa lentilelor de contact ca și mijloc de corecție a vederii. Da, copii pot purta lentile de contact.

            Ochiul uman poate tolera lentile de contact încă din copilărie. În anumite cazuri speciale, chiar şi bebeluşilor li se prescriu lentile de contact, pentru a întâmpina afecţiuni congenitale. Unul dintre factorii cheie în a determina dacă lentilele de contact sunt potrivite copilului dvs. este evaluarea gradului de responsabilitate al copilului şi dorinţa acestuia de a le purta.

            De asemenea, copilul trebuie să demonstreze capacitatea de a-şi aplica/îndepărta lentilele de contact fără dificultăţi prea mari, şi să cureţe şi să dezinfecteze lentilele cu soluţia de lentile de contact corespunzătoare. Deseori, succesul se datorează în funcţie de ambiția arătată de copil.

            Este important ca părinții să evalueze responsabilitatea cu care copilul își efectuează igiena zilnică, dacă este ordonat și își urmează îndeaproape îndatoririle zilnice. Copii ordonați sunt candidații ideali pentru purtarea lentilelor de contact. De cele mai multe ori cei mici sunt entuziasmați de ideea de a purta lentile de contact, în detrimentul ochelarilor. În plus, copii de vârstă școlară sunt mai responsabili decât adolescenții, în urmarea pașilor de îngrijire a lentilelor de contact, incidența cazurilor de purtare peste termenul lentilei sau folosirea necorespunzătoare a soluției de dezinfectare a lentilelor este foarte scăzută în cazul acestora. 

            Lentilele de contact sunt ideale în cazul copiilor care practică sporturi. Acestea le oferă copiilor beneficiul unui câmp vizual neîngrădit de rama ochelarilor, oferindu-i posibilitatea de a reacționa mai rapid, nu se aburesc, nu alunecă de pe față, si rămân mult mai stabile în momentul în care cei mici aleargă. De cele mai multe ori copii purtători de lentile de contact au performanțe mai bune comparativ cu cei care poartă ochelari.

            În plus, purtarea lentilelor de contact îmbunătățește încrederea în sine a copiilor. De cele mai multe ori atunci când copii au nevoie de ochelari și sunt conștienți de acest lucru, aceștia se întristează de cele mai multe ori, întrebându-se dacă ochelarii li se vor potrivi, și în ce măsură le vor modifica aspectul fizic, dar mai ales despre ce vor spune ceilalți copii la școală. Ideea de a purta lentile de contact îi încurajează în majoritatea cazurilor să poarte corecția optică, aspect extrem de important în dezvoltarea simțului vederii.

            Controlul miopiei este un alt motiv pentru care trebuie să considerăm lentilele de contact importante. O tehnică nouă de adaptare a lentilelor de contact numită orthokeratologie s-a demonstrat a fi eficientă în procesul de încetinire a progresului miopiei. Această tehnică implică lentile special concepute care modifică temporar forma corneei, și care sunt purtate pe timp de noapte. Dimineața lentilele sunt scoase, și de cele mai multe ori copilul miop nu mai are nevoie de ochelari în timpul zilei.

            Așadar, lentilele de contact au foarte multe beneficii în cazul copiilor, fiind o modalitate excelentă de îmbunătățire a vederii. Vă așteptăm la centrele Best Optic, unde cu siguranță vă vom oferi soluția perfectă vederii copilului dvs.

Ai încredere. Vezi cu ochii tăi

Best Optic BlueBest Optic Red


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: