18
Joi, Apr

Best Optic

Sănătate

 

     În timpul verii cei mai mulți purtători de ochelari aleg lentilele de contact, mai ales pentru a putea purta ochelari de soare. Lentilele de contact sunt un mod sănătos de a corecta diferitele probleme de vedere, în special când sunt urmate îndeaproape sfaturile specialiștilor.

      Lentilele de contact au un program flexibil de purtare, acesta fiind recomandat de specialist în funcție de nevoile fiecărui pacient. Ele oferă o vedere excelentă și vă permit să vă bucurați de sport, fără a fi nevoie să vă faceți griji în privința ochelarilor. Cu tot entuziasmul de a fi dinamic și de a avea activități de la inot, la ciclism, alpinism sau drumeții , este important să mențineți un program  corect de îngrijire a lentilelor de contact și al igienei. Amintiți-vă întotdeauna să vă spălați pe mâini înainte și după manipularea lentilelor.

  • Dar ce facem când suntem la mare?

  Atunci când ne gândim la mare, relaxarea este cuvântul de ordine. Briza mării ne răcorește, apa mării ne liniștește, soarele ne colorează tenul în nuanțe arămii. Dar ce se întâmplă dacă purtăm lentile de contact? Avem voie să mergem cu ele la mare?

  Răspunsul este da. Deși pentru specialiști marea înseamnă nisip și apă sărată, prin urmare disconfort ocular, există o categorie de lentile de contact care pot fi folosite în siguranță atunci când sunteți în concediu. Acestea sunt lentilele de contact zilnice, de unică folosință. Ele oferă cel mai bun raport atunci când se pun în balanță sănătatea ochilor și confortul oferit. Ele vă permit să vă bucurați de purtarea lentilelor de contact, fără griji cu privire la curățarea lor.

       Marele avantaj al lentilelor de contact zilnice este riscul foarte scăzut de probleme oculare, în timp ce lentilele pentru port prelungit nu pot garanta acest lucru. Ca de exemplu, nisipul de la mare este foarte fin, și poate intra cu ușurință între lentilă și cornee. Cu toții știm că nisipul este abraziv, prin urmare cornea se va zgâria, producându-se eroziune. În acest caz este nevoie de tratament, și nu se mai poate purta lentila de contact, doar după vindecare.În cazul unei lentile de contact de unică folosință sunt foarte rare aceste cazuri.

 Un alt avantaj îl reprezintă posibilitatea de a înota, fără grija infecțiilor și iritațiilor datorate apei. Pur și simplu, după ce ați înotat în mare aruncați lentilele de contact și le înlocuiți cu o pereche nouă.

  • Protecția este foarte importantă

       Există o multitudine de lentile de contact care oferă protecție împotriva radiațiilor ultraviolete, iar împreună cu ochelarii de soare, putem spune că avem ochii complet protejați. Este bine să vă întrebați specialistul dacă lentilele dvs. de contact beneficiază de acest tip de protecție. Explicația? De cele mai multe ori, ochelarii de soare au lentila dreaptă, și razele soarelui pot ajunge cu ușurință la ochi.

  • Ochii trebuie hidratați

       Cei care poartă lentile de contact, și nu numai, trebuie să știe că hidratarea este deosebit de importantă. Căldura, briza și băile de soare pot usca cu ușurință ochii, și implicit lentila de contact. Așadar este necesar ca aportul de lichide să fie crescut, și sa nu lipsească din bagajul pentru plajă lacrimile artificiale. Acestea au rol de hidratare și de restabilire a confortului.

  Acestea fiind spuse, vă dorim să aveți o vacanță excepțională. Nu uitați înainte de a pleca în vacanță să ne faceți o vizită, pentru a vă asigura de o vacanță reușită din toate punctele de vedere.

 Ai încredere. Vezi cu ochii tăi

Best Optic BlueBest Optic Red


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: