29
Vin, Mar

Sănătate

Pe timpul verii este nelipsit, este un rău necesar și fără el temperaturile caniculare ne-ar da mari bătăi de cap. Vorbim despre aerul condiționat!  Atenție însă, medicii trag un semnal de alarmă și ne recomandă să încercăm să evităm expunerea timp îndelungat. Infecții respiratorii, alergii și afecțiuni oculare sunt doar câteva  din problemele cu care ne putem confrunta .

Cele mai multe din afecţiunile coloanei vertebrale sunt amplificate de senzaţia de rece . În această perioadă,  fie că mergem în  magazine, centre comerciale, restaurante sau mall-uri,  temperatura este menţinută artificial cu cel puţin zece grade Celsius sub valorile exterioare, corpul resimte din plin, chiar dacă în acele momente senzaţia este cât se poate de plăcută. Prin urmare, specialiștii  spun că, în ciuda căldurii excesive, încăperile cu temperaturi scăzute ar trebui evitate.

„Dacă aparatul nu este utilizat corect suntem predispuși la infecţii respiratorii. Asta pentru că în interiorul se pot acumula microorganisme, bacterii, virusuri şi ciuperci, care pot cauza chiar şi bronşite”, ne-a declarat dr. Sorin Gârbacea, medic de familie  

Specialiștii spun că dacă afecțiunile nu sunt tratate din timp , riscați ca boala să se agraveze. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: