28
Joi, Mar

Sănătate

Microbii sunt… peste tot. Desigur, nu este o surpriză faptul că spațiile publice adăpostesc milioane de bacterii și virusuri.  Dar v-ați gândit vreodată unde se ascund cei mai mulți microbi în casă? Vă spunem noi : în frigider.

Cele mai recente studii efectuate de cercetători arată că într-un frigider există cei mai mulți  microbi. Aceștia recomandă o igienă strictă a aparatului electrocasnic , pentru că sănătatea noastră depinde și de modul în care ne păstrăm mâncarea. Potrivit unui studiului recent, un milion de oameni suferă de boli cauzate de infecțiile alimentare, 20 de mii dintre aceștia sunt internați în spital, iar 500 de persoane mor din cauza consumării mâncărurilor infestate. 

Daca alimentele sunt depozitate la gramada, are loc fenomenul de contaminare incrucisata. Legumele puse langa peste sau carne, de exemplu, pot fi contaminate cu bacteriile prezente in carne. Pentru ca legume mancam si crude in salate, bacteriile nu au cum sa fie distruse. Carnea insa este supusa unui proces termic, este gatita, existand sanse de a fi distruse microorganisme periculoase", precizează dr. Sorin Gârbacea, medic de familie 

 

Articole sugerate

 

România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: