18
Joi, Apr

Sănătate

Parkinsonul, considerată de mulți boala secolului, nu este vindecabilă nici după 200 de ani de la descoperirea ei. La nivel mondial, peste 6 milioane de persoane sunt afectate de această maladie. Este a doua ca incidență, după Alzeimer. Conform statisticilor, 73.000 de români suferă de Parkinson.

Tratarea maladiei a fost tema cursului internațional dedicat tulburărilor comportamentului motor, care se desfășoară în Poiana Brașov și la care au luat parte peste 300 de specialiști din Europa. Numai în Europa sunt 1,5 milioane de persoane afectate de Parkinson. Nu există tratamente care pot preveni această boală. Însă, cu un stil de viață sănătos, putem evita apariția maladiei.

 „E bine să mergem la culcare înainte de miezul nopții, să ne odihnim măcar 6-7 ore, să avem o viață sănătoasă, să ne bucurăm de ea și să avem mereu o mentalitate pozitivă. Esențial este să ne respectăm mesele și să avem o alimentație sănătoasă. La fel de important este și să facem cât mai multă mișcare”, a declarat Dafin Mureșanu, președintele Societății de Neurologie din România.

Anual, în lume, peste 300.000 de persoane sunt diagnosticate cu boala Parkinson. Afectează în special persoanele cu vârste de peste 65 de ani. Leziunile pot apărea chiar și cu 20 de ani înaintea primelor semne clinice.

Tratamentele pentru această boală sunt decontate integral de statul român. Există peste 30 de medicamente destinate exclusiv acestei maladii, iar aproximativ 600 pentru alte boli neurologice. Costul unui astfel de tratament acestora poate să ajungă la 3.000 lei pe lună. Pentru operații, însă, prețul variază între 30.000 și 80.000 de lei. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: