28
Joi, Mar

Sănătate

În zilele noastre, lentilele de contact sunt tot mai populare și milioane de oameni din întreaga lume le aleg pentru a-şi corecta defectele de vedere, devenind un bun aliat si pentru corectarea presbiopiei. In general, după vârstă de 40 de ani, vederea la aproape scade, datorită pierderii elasticitaţii cristalinului, iar obiectele aflate în apropiere încep să fie vazute cu dificultate, fiind necesară îndepartarea lor pentru a le putea focaliza.  

Acest proces poartă numele de presbiopie

Pentru purtătorii de lentile de contact dar şi pentru cei care își doresc să se bucure de libertate  de mişcare, cu un stil de viaţă dinamic, lentilele de contact multifocale sunt o bună alegere  deoarece acestia pot vedea clar atât la distanţă cât şi la aproape şi  fără să folosească ochelari.
 

Lentilele de contact  multifocale lucrează în mai multe moduri diferite, în funcţie de design-ul lor. Lentilele de contact simultane , care solicită ochii să privească atât prin zona lentilei pentru distanţă cât şi prin cea pentru apropiere, în acelaşi timp,sunt de două tipuri: cu design de cercuri concentrice şi cu design asferic.
 

Lentilele de contact cu design de cercuri concentrice au o dioptrie centru şi unul sau mai multe cercuri de putere care o înconjoară. Dacă există mai multe cercuri , ele alternează între prescripţia pentru aproape şi prescripţia pentru distanţă. De obicei în zona pupilei se află dioptria pentru aproape,  însă unele produse țin cont de dominanta oculara,  existând posibilitatea alegerii centrului lentilei pentru distanţă în cazul ochiului dominant. In același timp,  asemeni lentilelor pentru ochelari,  lentilele de contact pot fi individualizate,  ținând cont de parametrii ochilor. 
 

Acest tip de design, cu cercuri concentrice  este cel mai popular în zilele noastre oferind un confort real pentru purtător. 
 

Materialul lentilelor de contact multifocale este  hidrogel sau silicon hidrogel, aceste materiale permițând un confort sporit pe toată perioada de purtare.  Cele din silicon- hidrogel oferă o bună oxigenare a ochiului, astfel că se pot purta şi pe timpul nopţii. Frecvenţa de înlocuire a lentilelor de contact multifocale poate fi zilnica,  de unica folosință sau lunara.  
 

Principalul  beneficiu al lentilelor de contact multifocale este libertatea de a realiza orice fel de activitate, care implică atât vederea la distanţă cât şi la aproape fără să fie necesara folosirea ochelarilor.  Câmpul vizual este larg fără distorsiuni, vederea este impecabilă şi atunci când se face trecerea de la distanţă la aproape şi invers. 
Specialiştii Best Optic au la dispoziţie o gamă largă de lentile  de contact multifocale,  cu ajutorul cărora vă puteţi bucura de o vedere impecabilă şi de confort indiferent de activităţile zilnice sau hobby-urile pe care le aveţi.

Ai încredere. Vezi cu ochii tăi!

 

Best Optic BLUE Centru Civic
Str. B-dul 15 Noiembrie, nr.69
Mobil:  +40 787 523 524
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Best Optic RED Vlahuță
B-dul Alexandru Vlahuţă nr. 61
Telefon/Fax: +40 268 313 199 
Mobil: +40 733 024 793
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Best Optic RED Uranus
Str. Uranus nr. 12, Parter
Telefon/Fax: +40 268 322 920
Mobil: +40 733 417 999
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Best Optic RED Răcădău
Str. Valea Cetății, nr. 6
Mobil: +40 774 638 568
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Best Optic


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: