28
Joi, Mar

Nicio Categorie

Formula 1 este cea mai înaltă competiție de curse auto internaționale pentru mașinile de curse cu un singur loc, aprobată de Federația Internațională a Automobilelor (FIA). În acest articol, ne vom concentra atenția asupra Top 5 cei mai bogați piloți de Formula 1 în 2021.

Formula 1 – formată din oameni bogați 

Formula 1 poate fi numită cel mai scump sport din lume. Pentru a deveni unul dintre participanții la campionat, ai nevoie de mulți bani. Dar prestigiul turneului este atât de ridicat încât cele mai mari companii și cei mai bogați oameni din lume nu se deranjează să se despartă de sume mari de bani pentru a participa la curse. 

F1 on race track

De asemenea, foarte multe persoane au reușit să se îmbogățească datorită unor pariuri bonus făcută pe Formula 1. Vă vine să credeți sau nu, dar sunt foarte multe case de pariuri online care oferă cote avantajoase pentru evenimentele din Formula 1. Iată câteva detalii interesante despre lumea bogată din F1:

  • cel mai bogat proprietar al echipei F1 - Dietrich Mateschitz este unul dintre fondatorii Red Bull, care deține simultan două echipe F1 (echipa cu același nume și AlphaTauri italiană). Acum austriacul este directorul general al companiei și deține 49% din acțiuni;

  • cel mai bogat organizator de curse F1 - monarhii din Orientul Mijlociu din Bahrain și Abu Dhabi, care conduc proiecte pentru organizarea Marelui Premiu local. Familia regală a Bahrainului are o valoare estimată la 4 miliarde de dolari;

  • cât de bogați sunt proprietarii de Formula 1 - În 2017, Liberty Media a cumpărat Formula 1 cu 4,6 miliarde de dolari. Principalul proprietar al Liberty este John Malone, un miliardar american care este considerat cel mai mare latifundiar din Statele Unite. Forbes estimează averea lui Malone la 7,8 miliarde de dolari.

Acum că am aflat cam la ce avere se rezumă F1, hai să vedem care sunt cei mai bogați piloți din Formula 1 în anul 2021.

  1. Lewis Hamilton

Cine crezi că este pe primul loc printre cei mai bogați piloți? Nu este greu de ghicit că acesta este cel mai bun pilot actual al vremii noastre - Lewis Hamilton. Pentru ce este atât de faimos Hamilton? Ar trebui spus imediat că Lewis este primul pilot negru de Formula 1. Mai mult, în primul său sezon la volanul unui McLaren, a stabilit numeroase recorduri, a devenit vicecampion în sezonul său de debut, la doar un punct în spatele lui Raikkonen. 

De la începutul carierei sale în Formula 1, salariul pilotului a crescut. În doar trei sezoane, începând din 2015, Lewis a câștigat aproximativ 100 de milioane de dolari.  Una peste alta, în timpul carierei sale, Lewis a câștigat aproape 500 de milioane de dolari. Și aceasta nu este limita, deoarece la sfârșitul acestui sezon Hamilton va semna un alt contract cu echipa de Formula 1 și este puțin probabil ca acesta să nu fie Mercedes, unde talentul unui cursant este foarte apreciat și este puțin probabil să-i ofere un salariu care nu este caracteristic unui campion multiplu. Se pare că recordul salariilor din Formula 1 nu va fi doborât pentru mult timp.

  1. Michael Schumacher

Michael a câștigat suficient în timpul carierei sale în Formula 1 și nu există plângeri cu privire la finanțele sale. Mai mult, Schumacher este cunoscut pentru faptul că alocă deseori fonduri din propriul buget pentru caritate. Și dacă în primii săi ani de carieră, sumele erau cel puțin apropiate de realitățile actuale, este puțin probabil ca „Baronul Roșu” să fie doar pe locul doi. Dar pentru acel Schumacher, pe care îl cunoșteam din campionat, finanțele nu erau pe primul loc. În total, pe parcursul carierei sale foarte lungi în cursele regale, Michael a reușit să câștige aproximativ 470 de milioane de dolari.

  1. Fernando Alonso

Spaniolul a devenit campion mondial de două ori - în 2005 și 2006. Din 2018, nu a mai participat la curse de Formula 1, altfel ar fi cu siguranță mai mare în clasament. Există sugestii că, din sezonul 2021, Alonso va reveni la cursele regale, deși în ce echipă este o mare întrebare. De asemenea, toată lumea este interesată de cât de mult va cere participarea sa la campionat. În cele 17 sezoane pe care le-a petrecut în Formula 1, Fernando a reușit să câștige aproximativ 460 de milioane de dolari.

  1. Kimi Raikkonen

Cariera de Formula 1 a lui Kimi Raikkonen a început în 2001, înainte de un număr rapid de succese care l-au văzut rivalizând cu cei de la Alonso și Schumacher, catapultându-l în marile ligi și, de asemenea, în bani mari.

Actualul acord al lui Iceman cu Ferrari limitează aprobările pe care le poate deține, dar în 2009 a fost numit al doilea sportiv cel mai bine plătit din lume, clasându-se chiar în spatele lui Tiger Woods. Are o valoare netă de 200 milioane USD.

orange and black racing car near grey metal rails at daytime

  1. Sebastian Vettel

În ciuda faptului că a fost cel mai bine plătit pilot de F1 din 2016, grație unui contract record de trei ani cu Ferrari, care îl va vedea câștiga aproximativ 50 de milioane de dolari pe an, Vettel ocupă doar locul 9 pe lista celor mai bogați piloți din istorie.

Înainte de a semna acordul de vis cu Scuderia, Vettel a concurat pentru Red Bull-Renault și este unul dintre cei patru piloți care au câștigat cel puțin patru titluri de Campion de Formula 1. Averea sa este de aproximativ 45 milioane USD.

Concluzie

Având în vedere popularitatea sa, nu există nicio îndoială că mulți profesioniști în curse au reușit să strângă milioane de dolari. Nu este un secret faptul că conducerea mașinilor la culmea sportului cu motor vine cu o recompensă puternică. De-a lungul istoriei, unii piloți de Formula 1 au fost considerați sportivii cei mai bine plătiți din sportul mondial.

Salariile șoferilor de F1 sunt uriașe. Contractele includ adesea bonusuri bazate pe performanță. Acesta ar putea fi cazul în care un șofer primește o sumă bazată pe câștigarea unei curse, obținând un anumit număr de puncte sau terminând deasupra unei anumite poziții.

 

România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: