29
Vin, Mar

Foto: brasovtv.com

Cultura

Expoziție inedită la Muzeul de Artă. Peste 50 de picturi dedicate femeilor care au marcat arta românească din ultimul secol pot fi admirate până la finalul lunii mai.

Expoziția se numește „Centenarul femeilor din arta românească”.

A ajuns la Brașov după ce a fost inaugurată la Muzeul Național Brukenthal. Aceasta are o secțiune despre artistele a căror activitate a fost legată de Brașov.

Invităm publicul brașovean să vină, să se convingă că și în artă femeile sunt cel puțin egale cu bărbații. Orice vizitator poate vedea aici nu numai o artă cu tentă feminină, dar poate observa toate curentele importante ale artei românești din ultimul secol. O imagine de ansamblu, privită din perspectiva femeilor”, a precizat Radu Popica, șef serviciu la Muzeul de Artă.

Multe dintre tablouri au fost pictate acum aproape jumătate de secol. Au o strânsă legătură cu evenimentele istorice care au influențat dezvoltarea României. Muzeul de Istorie poate fi vizitat de luni până duminică, în intervalul orar  9-17. Un bilet de intrare pentru adulți costă 5 lei, iar pentru copii – 1 leu.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: