20
Sâm, Apr

Cultura

Veste bună pentru brașovenii amatori de cultură. Mâine se da startul celui mai așteptat eveniment al lunii noiembrie, Festivalul de Dramaturgie Contemporană.

Ediția din acest an va avea, pentru prima dată, participare internațională. Cea de-a 28-a ediție va avea loc la Teatrul Sică Alexandrescu, iar spectacolele vor începe în fiecare seară, la ora 19.00. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a zece zile, între 10 și 19 noiembrie. La ediția din acest an vor fi prezente trupe de teatru din Republica Moldova, Marea Britanie, Franța și Ungaria.  

În marea majoritate a spectacolelor avem foarte multe bilete vândute deja. O reprezentație se va juca cu casa închisă. Și anul acesta ne bazăm pe o prezență foarte bună, mai ales că festivalul a crescut comparativ cu ediția din 2016”, a declarat directorul festivalului, Dan Cogălniceanu. Prețul biletelor pentru fiecare seară de spectacol este cuprins între 45 și 75 de lei. Bugetul festivalului este de 620.000 de lei.

Programul include următoarele reprezentaţii:

- Teatrul Mic Bucureşti, Karamazovii;

- Teatrul Naţional Mihai Eminescu Chişinău, Republica Moldova - În ochii tăi fermecători...;

 - Teatrul Griviţa 53 Bucureşti - Crăciun la Palat; 

- Teatrul „Sică Alexandrescu“ Braşov - Prins în Plasă;

- Teatrul Odeon Bucureşti - Trei generaţii;  - Celestins Ttheatre de Lyon, Franţa - Tableau d'une execution;

 - Teatrul Evreiesc de Stat, Bucureşti -  Băiatul din Brooklin; - Atelier Theatre Studio (Marea Britanie) - What Shall We Do With the Cello?

- Csokonai Szinhaz, Debrecen (Ungaria) - Az Ajto;

- Teatrul Metropolis Bucureşti - Domnul Ibrahim şi Florile din Coran


Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: