24
Mie, Apr

www.turistderomania.ro

Cultura

Prejmerul, cu a sa emblematică biserică fortificată monument UNESCO, cu acustica deosebită și atmosfera încărcată de istorie, devine pentru întreaga lună august locația concertelor de duminică, inițiate sub egida Diletto Musicale în urmă cu mai bine de 15 ani. În primul weekend al lunii, Festivalul Musica Barcensis  aduce în fața publicului un concert de orgă și voce la Râșnov și un duo de chitară la Prejmer:

   Sâmbătă, 6 august, de la ora 18.00, Biserica Evanghelică din Râșnov aduce în fața publicului un concert susținut de organistul Marius Orăș și soprana Anca Cecilia Pauleț. Concertul cuprinde piese de orgă solo şi lucrări de muzică sacră pentru soprană cu acompaniament de orgă, aparţinând unor compozitori din barocul muzical, până la autori contemporani. Printre care J. S. Bach F. Durante G.B. Pergolesi, Anton Pann și G. Belier.

   Duminică, 7 august, de la ora 19.00, va avea loc la Biserica Evanghelică din Prejmer un duo inedit de chitară și lăută. Costin Soare, unul dintre cei mai valoroși muzicieni români, va bucura publicul cu un repertoriu variat, care pornește de la dansurile renascentiste, ajungând la muzica spaniolă și sud-americană din secolul XX. Solistul va fi acompaniat de către chitaristul Mihail Petre. Printre piesele  din program regăsim: Non dite mai de Valentin Bakfark, Trois gnossiennes de Erik Satie, Tango de Isaac Albeniz sau cele Trei dansuri gitane op.55 de Joaquin Turina. Intrarea la  concerte este liberă.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: