29
Vin, Mar

Cultura

Realitatea virtuală și tehnologia de ultimă generație, la Muzeul Casa Mureșenilor, acolo unde se află prima expoziție acest fel din România.

Promovarea patrimoniului cultural se face prin dezvoltarea unei aplicații instalată pe telefonul mobil si cu ajutorul ochelarilor virtuali. Vizitatorii se pot intalni, astfel, cu personaje istorice marcante. Încă de la intrarea în spațiul destinat expoziției vă așteaptă chiar autorul imnului național, poetul Andrei Mureșanu. Odată instalată aplicația pe telefonul mobil, cu ajutorul ochelarilor virtuali vă întoarceți cu câteva sute de ani în urmă.

Puteți lua parte la evenimente reprezentative pentru istoria Brașovului. Pentru câteva secunde, prin intermediul ochelarilor virtuali puteți vedea Brașovul de la mare înălțime. Copiii s-au arătat fascinați de dispozitive. Muzeul Casa Mureșenilor poate fi vizitat de luni, până sâmbătă, în intervalul orar 9-17. Proiectul „Realitatea virtuală – soluție inovatoare de protejare și promovare a patrimoniului” este finanțat de Autoritatea Fondului Cultural Național. 

Mai multe, pe pagina noastră de Facebook: 

https://www.facebook.com/BrasovTV/

Articole sugerate

 

 

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: