15
Lun, Apr

Cultura

  O nouă ediție a Nopții Albe a Galeriilor – NAG va avea loc vineri 6 octombrie 2017, începând cu orele 19:00 și până la ora 03:00 în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist din 12 orașe din România: București, Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Petrila, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

                În Brașov se desfășoară cea de-a doua ediție a artei contemporane nocturne. 27 de spații găzduiesc peste 45 de artiști din domenii diverse: pictură, grafică, artă murală, teatru, fotografie, scenografie, design vestimentar, performance și instalații audio-video, 3D Printing.

                Astfel, 4 galerii, 15 spații alternative, 2 locații în aer liber, 3 hub-uri creative și 3 ateliere de creație își deschid larg ușile pentru a primi, gratuit, curioși devoratori de artă contemporană.

Lista completă a spațiilor poate fi vizualizată online pe pagina de facebook dedicată evenimentului Noaptea albă a galeriilor la Brașov: https://www.facebook.com/events/1921879148136062/, pe site-ul evenimentului http://noapteagaleriilor.ro/ , pe aplicația de mobil NAG, iar offline pe hărțile NAG care vor fi disponibile în toate locațiile partenere.

Dintre evenimentele înscrise la NAG, amintim următoarele expoziții și locații:

                 Video Mapping pe Muzeul Județean de Istorie, concept și execuție de grupul TriFoi Audiovisual, eveniment care se desfășoară exclusiv în cadrul NAG. Combinația arhaicului cu noutatea video-mapping-ului pune în lumină două lumi aparent opuse.

                 Biofilm este un spectacol experimental de dans contemporan, muzică și poezie conceput pentru a crea o experiență sinestezică, care dă frâu liber senzațiilor create de diferite forme de artă și care implică publicul în acest joc liber, democratic și dezinhibat al intensităților în Piața Sfântul Ioan.

                Balans, expoziția a celor două artiste, Ema Voinescu din Brașov și Blanka Ayo din București, vorbește prin desene și figurine despre puterea de a reconcilia două abordări și două medii diferite. Diafanul desenelor uneia, se împletește cu  forța și delicatețea figurinelor alteia, într-un mediu neconvențional, librăria Humanitas.

                Expoziţia de la Galeria Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Brașov, poartă titlul "Ambigua", despre care autoarea, Ioana Pirău, afirmă că este surprinderea existenței în două planuri.

                Rope Street Museum prezintă expoziția Praf de Stele în cadrul evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor, o expoziție semnată de Corina Drăgan, expoziție de ilustrație, care a luat ființă ca jurnal vizual, în urma călătoriilor personale ale acesteia.

                La Tipografia, Noaptea Albă a Galeriilor va fi marcată printr-o lucrare a lui George Roșu, care atenționează subtil, prin mijloacele de lucru ale artistului - umorul și cuvintele- procesul de inversare al normalității în care pare să se îndrepte viața culturală locală, și printr-o piesă de teatru a grupului ”ACTcept”, care va începe la ora 19.30.

La Centrul Cultural Reduta expoziția comună a fotografilor Dan Cotruță (fotografie analog), Constantin Broșteanu (fotografie digitală primitivă) și Horia Petrașcu (remix fotografic). Cei trei abordează tehnici diferite pentru a obține imagini care explorează limitele mediului fotografic.

La Cinema One, Vor rula două documentare gratuite, de la ora 22:30, pentru care vor fi disponibile aproximativ 500 de locuri: #Botticelli. Inferno - o călătorie în lumea întunecată prin cele nouă cercuri ale iadului imaginate de Dante Alighieri și desenate de Botticelli. #Francofonia - un film documentar care vorbește despre oameni și soarta operelor de artă din Muzeul Luvru în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când Franța era sub ocupație nazistă. Pe lângă aceastea puteți admira expoziție foto de instantanee, și bucura de machiaj de film direct la fața locului.

Coresi Shopping Resort a transformat pentru o noaptea Radio Coresi în spațiu expozițional, și găzduiește o instalație interactivă semnată de artiștii Mihai Barbu și Mihai Chițu.

 

Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Brașov,  cu suma de 26.759 de lei, dintr-un total de 33.669 lei, prin Ghidul de finanţare al proiectelor culturale.

Intrarea în toate spațiile și expozițiile este GRATUITĂ.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: