29
Vin, Mar

Brasov TV

Cultura

Spectacol de excepție la sala Patria. Turneul Flautul Fermecat a ajuns și la Brașov. Opere de renume ale unor mari compozitori au putut  fi ascultate de publicul brașovean. Interpretarea a fost una cu totul inedită, mai ales că flautul care a răsunat pe scenă era realizat din aur masiv! Muzica a sunat altfel. Paradoxal, în ciuda spectacolului de excepție sala a fost aproape goală!

Flautul fermecat a răsunat din nou pe scena de la Filarmonic Brașov. Opere celebre au fost interpretate de doi artiști de mare clasă. Bineînțeles atracția spectacolului a fost flautul care de această dată putem spune că a fost unul cu adevărat fermecat. Instrumentul, realizat în totalitate din aur de 18 karate face ca sunetele să fie cu adevărat unice. „Toate flautele sunt construite în general din metale prețioase, din argint, sin aur sau din platină. Această necesitate a venit și pe măsură ce sălile s-au supradimensionat. Când cânți la o sală de 3 mii, de 5 mii de locuri cum se întâmplă în Japonia sau în America , atunci sigur că ai nevoie de un instrument robust ” a declarat flautistul Ion Bogdan Ștefănescu.

Flautistul Bogdan Ștefănescu a fost acompaniat de unul dintre cei mai mari pianiști, artistul Horia Mihail. Mai bine de o oră, cei doi au interpretat o serie de opere ale celor mai mari compozitori ai lumi. Totuși, interpreții au avut un mic regret. Sala Patria, unde s-a desfășurat spectacolul a fost aproape goală. Acest fenomen se petrece și în alte orașe din țară nu doar la Brașov. „ Din păcate Brașovul și Sibiul, foarte straniu pentru mine, nu are un public numeros pentru muzica de cameră. Muzica de cameră este apreciată de un număr relativ restrâns de persoane. Țin minte că atunci când eram școala generală și în liceu, în timpul festivalului  de muzică de cameră, sălile erau arhipline ” a completat pianistul Horia Mihail.

 

Totuși artiștii speră ca pe viitor spectacolele de muzică de cameră să atragă cât mai multe persoane, iar sălile să fie din ce în ce mai pline.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: