05
Mar, Mar

Cultura

     Pe 2 Decembrie, orele 19.00, la Sală Patria, genialul Eduard Kunz, unul dintre primii 10 pianiși ai lumii, susține eforturile Firm Foundations România în prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor proveniți din medii defavorizate, oferind publicului brașovean un recital de pian în două părți. 

    Eduard Kunz a susținut recitaluri alături de marile orchestre Europene, inclusiv alături de The Royal Philarmonic Orchestra, Royal Albert Hall, Londra, Deutsches Symphonie-Orchester, Berlin Philharmonie, toate orchestrele BBC, Royal Stockholm Philharmonic și Royal Scottish Orchestras, Orchestre National du Capitole de Toulouse și RTE Orchestra.

Printre recitalurile sale se numară: Wigmore Hall în Londra, Louvre în Paris, Concertgebouw în Amsterdam, Milan’s Sala Verdi, Barcelona's Palau, Tokio’s Bunka Kaikan, Kyoto Concert Hall și Dubai concert series, Festivalurile December Nights și Duzhniki. Artistul a fost premiat în nenumărate rânduri la competițiile internaționale, fiind laureat cu 13 titluri de locul I la cele mai importate competiții, inclusiv marele premiu la Competiția Enescu în București și medalii de aur la competiții în New Orleans USA și la The Paderewski în Polonia. Eduard a fost medaliat de The Worshipful Company of Musicians, premiat de Hattori and Musical Foundations din Londra, a obișnut Premiul Dame Myra Hess  și  Premiul  Yamaha Music Foundation of Europe, precum și premiii din partea Spivakov’s Foundation and the “Svyatoslav Richter” și Rostropovich Foundation din Moscova. 

 

                 În pauza dintre momentele la pian puteți admiră și achiziționa lucrările lui Cosmin Frunteș și ale lui Dumitru Șchiopu, doi dintre cei mai apreciași pictori locali, de prestigiu național și internațional, care s-au alăturat acestei cauze.

                 Firm Foundations România, organizația care aduce în atenția publicului brașovean acest eveniment caritabil este o organizație non-profit, a cărei misiune este să transforme viața copiilor și a familiilor defavorizate din România. Scopul acestei asociații este să îi iubească pe cei neiubiți și să ofere posibilități educaționale copiilor și tinerilor. FFR asigură sprijin pentru orfani, pentru copiii cu dizabilități află și în Centrul de Plasament Speranța din Codlea și pentru copiii mici abandonați în Spitalul de Copii din Brașov. FFR desfășoară activități de tip after school în Budila și are și un program de sprijin pentru preșcolari. De asemenea, FFR a implementat un program de prevenire a abandonului școlar în rândul adolescenților din Budila care, după clasă a VIII-a, nu mai au o opțiune de educație în localitatea lor și au nevoie de sprijin pentru a-și continuă școală. 

                 Prin acest eveniment FFR își propune să crească gradul de conștientizare în rândul comunității brașovene în legătură cu nevoia de acțiuni menite să prevină abandonul școlar în rândul acestor copii care, cu sprijinul adecvat, pot să contribuie la societate dar care sunt expuși la nenumărate riscuri din cauza lipsei educației. Toate fondurile obținute din vânzarea biletelor vor susținea activitatea FFR în domeniul prevenirii abandonului școlar. Bilețele pot fi achiziționate de la Sală Patria și Librăria șt.O.Iosif. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: