Adevărate comori culturale, păstrate cu sfințenie de familiile din Țara Făgărașului.
Documente și poze autentice, vechi de sute de ani, obiecte vestimentare tradiționale, de la începutul secolului al 19-lea, veselă și mobilier din anii 1800 și 1900.
Zeci de astfel de exponate pot fi admirate, de astăzi, la Centrul Cultural Reduta. Toate acestea reprezintă povestea de viață a unor familii făgărășene din localitatea Lisa și satele aparținătoare Pojorta și Breaza.
Expoziția include colaje cu fotografii, documente originale (carte de zestre de la 1868, pasaport de la 1931 sau carnet de asigurat de la 1935) dar şi obiecte personale aparţinând membrilor familiilor a căror istorie este reconstituită.
Proiectul pune accent pe trei episoade importante: migrația făgărășenilor în America, de la sfârșitul secolului al 19-lea, contribuția acestora la realizarea Marii Uniri din 1918 și Rezistența Anticomunistă din Munții Făgăraș.
Migraţia făgărăşenilor este trecută în statisticile ungare începând cu anul 1899. În perioada 1899-1913, în America, au emigrat peste 9000 persoane provenite din Ţara Făgăraşului. Expoziția de la Reduta va fi deschisă publicului până pe 14 noiembrie.
România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: