28
Joi, Mar

Cultura

Cinci muzicieni brașoveni au purtat Beijingul printr-o călătorie emoționantă în lumea muzicii clasice.

Cinci muzicieni brașoveni, studenți ai Universității Transilvania din Brașov, au susținut, pe scena Conservatorului Central din Beijing, un recital de muzică clasică, organizat de Ambasada României ca parte a seriei de evenimente lansate sub auspiciile Centenarului.

Youth, joy, emotion, harmony, unity – a vibrant musical journey”a fost mesajul sub auspiciile căruia s-a desfășurat acest recital, în care tinerii artiști români au oferit timp de aproximativ 2 ore o călătorie magică în fascinanta lume a muzicii clasice și contemporane. Piesele reprezentative, de înaltă valoare artistică și maximă complexitate interpretativă, au demonstrat o imagine unică a capacităților de elită ale noii generații de muzicieni români.

Tinerii muzicieni Corina Purcărea (mezzosoprană), Alexandru Manole (chitară clasică), Magdalena Lazăr (vioară), Claudia Ligia Șuteu (acompaniament pian) și Botond Szőcz (pian), studenți ai Universității Transilvania din Brașov, au fost cei care au oferit o demonstrație a valorii școlii interpretative românești.

Cinci tineri artiști români aflați la început de drum au arătat publicului din Conservatorul Central din Beijing cinci personalități distincte și cinci moduri diferite de a simți muzica, prin vocea, mâinile și mai ales prin valoarea artistică a fiecăruia, bazate pe ore lungi de muncă și de împletire a pasiunii cu arta. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: