28
Joi, Mar

Monden

           Orele regulate la care copiii merg la culcare pot contribui la prevenirea obezității, potrivit unui studiu realizat în Statele Unite, citat luni de

"The Telegraph". Cercetarea a concluzionat, de asemenea, că mesele luate la aceleași ore și timpul redus petrecut în fața televizorului ajută la reducerea riscului de a dezvolta această boală mai târziu în viață.

            În urma studiului privind obiceiurile zilnice ale aproape 11.000 de copii britanici născuți între anii 2000 și 2002, cuprinși în Studiul Millennium Cohort, oamenii de știință au identificat o legătură între rutină, emoții și greutate.

„Acest studiu oferă mai multe dovezi potrivit cărora activitățile zilnice ale copiilor preșcolari au legătură cu dezvoltarea lor sănătoasă și pot reduce posibilitatea ca ei să devină obezi”, susține dr. Sarah Anderson, profesor asociat la Facultatea de Sănătate Publică din cadrul Universității Ohio, autoarea principală a cercetării, scrie stiri.tvr.ro.

            Oamenii de știință au evaluat trei rutine la care erau expuși în cadrul gospodăriei copiii în vârstă de trei ani:

- orele regulate de culcare,

- orele regulate de masă și

- efectele limitării de către părinți a accesului zilnic la televizor și jocuri video până la o oră sau mai puțin pe zi.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: