28
Joi, Mar

Pinterest

Monden

      Exercițiile fizice nu reprezintă doar o modalitate de a-ți îmbunătăți starea de sănătate și de spirit, ci ajută și la venitul tău lunar, spun cercetătorii.

      Cei care sunt activi și fac exerciții fizice sunt mai disciplinați și mai determinați, fapt care se vede și în viață profesională.

Pentru că sunt mai organizați și mai bătăioși, reușesc să ajungă și la un salariu mai mare. Analiză realizată în Cleveland nu este însă singură care arată că oamenii în formă sunt mai bine plătiți. Un alt studiu realizat în 2007 arată că persoanele supraponderale aveau un venit familial cu 25% mai scăzut. Dar ce legătură poate există între numărul de genuflexiuni pe care le faci într-o săptămâna și sumă care ți se virează în cont la finalul lunii?

      Una foarte strânsă, se pare. Oamenii care fac sport nu sunt doar mai organizați, ci au mai multă energie, ceea ce îi face să se implice în mai multe proiecte suplimentare, lucruri care nu rămân neremarcate de șefi. Pentru că sunt mai sănătoși, lucrează la potențialul maxim și lipsesc foarte rar de la serviciu-alți factori importanți când vine vorba despre negocierea unui salariu.

 De la primul argument legat de îmbunătățirea aspectului fizic, fapt ce sporește încrederea în forțele proprii, trecând prin multiplele beneficii legate de sănătate și de starea de spirit și ajungând până la faptul că sportul ajută memorarea și procesele cognitive-argumente care explică de ce sportul s-ar putea află în spatele unui câștig mai mare pot fi nenumărate.

     O analiză interesantă a check-în-urilor de pe rețelele de socializare din România arată că în luna ianuarie a fiecărui an se înregistrează o creștere substanțială a utilizatorilor care își dau check-în la săli de sport. În luna februarie, însă, ele scad cu cel puțin 10 procente. E clar, deci, că e nevoie de ceva mai mult decât începutul săptămânii, al lunii sau al anului pentru a face o schimbare.

MATERIALUL INTEGRAL PE: wall-street.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: