24
Mie, Apr

Sport

Echipa de baschet feminin Olimpia Brașov merge ceas în Cupa Europei Centrale. Pesovic și compania au două victorii din tot atâtea meciuri în competiția europeană. În cel de-al doilea meci jucat în cadrul grupei A, Olimpia Brașov a învins formația Zabiny Brno cu scorul de 100-83 (23-27, 28-16, 26-19, 23-21).

Baschetbalistele de sub Tâmpa au avut un start de meci mai slab, iar faza de apărare nu a funcționat, astfel că la finalul primelor 10 minute de joc, gruparea ce ocupă poziția a cincea în prima ligă din Cehia conducea cu scorul de 27-23. Din sfertul al doilea a existat o singură echipă pe teren. Pesovic, Higgins și Handford au făcut spectacol în fața propriilor suporteri și au închis tabela cu scorul de 100-83.

Căpitanul Biljana Pesovic a fost MVP-ul partidei cu Zabiny Brno. Ea a încheiat meciul cu 32 de puncte înscrise, 10 pase decisive, 9 recuperări și 4 intercepții, fiind foarte aproape de un triple-double. Pentru Olimpia au mai marcat Higgins 30 de puncte (17 recuperări și 3 intercepții), Handford 27 de puncte (8 recuperări, 4 pase decisive și 4 intercepții), Moraru 6 puncte, Kazlauskaite 2 puncte, Dumitrache, Pop și Chirilă câte un punct fiecare.

Antrenorii Olimpiei, Dan Calancea, Nenad Marinkovic și Miruna Crasnic nu s-au putut baza la acest meci pe Gabi Irimia, accidentată. Din păcate Portia Durrett nu s-a prezentat la meci și nu a oferit nicio explicație oficialilor Olimpiei pentru gestul său.

„Echipa s-a mobilizat și am câștigat categoric. Din păcate, nu le-am avut la dispoziție pe Gabi Irimia, accidentată, și pe Portia Durett, din motive pe care nu vreau să le comentez. Am avut în echipă jucătoare foarte tinere care au prins câteva minute și este foarte important pentru ele să evolueze într-o competiție europeană”, a declarat antrenorul Dan Calancea.

Pentru „olimpice” urmează meciul de pe teren propriu cu Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, campioana en-titre a României. Săptămâna viitoare, miercuri și joi, Olimpia va juca în deplasare cu Brno și Flying Foxes SVS Post.

Articole sugerate

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: