20
Sâm, Apr

Sport

Corona Wolves Brașov a făcut spectacol în cele două jocuri pe care le-a susținut în weekend în Erste Liga. „Lupii” au învins cu același scor, 5-1 formațiile Fehervari Titanok și Ferencvaros Budapesta și a adunat șase puncte importante în clasamentul competiției.

Trupa lui Lacroix a început weekend-ul cu un meci de totul sau nimic împotriva maghiarilor de la Fehervari Titanok. „Lupii” au dominat meciul cu autoritate și au deschis scorul după doar patru minute prin golgheterul formației din acest sezon, canadianul Braden Walls. Walls a trimis pucul în poartă la capătul unei faze la care au mai participat Stoflet și Arpad Mihaly. Răspunsul maghiarilor a venit prompt și în minutul 7, tabela arăta 1-1, după ce Peter Kiss a reușit să-l învingă pe Polc.

În repriza a doua, hocheiștii Coronei au intrat pe gheață extrem de deciși să câștige toate punctele puse în joc. Au atacat în valuri, au tras la poarta maghiară dar pucul nu intra în poartă. Pe finalul reprizei, Corona Wolves Brașov a profitat de o dublă superioritate numerică și a marcat de două ori. Golul de 2-1 a fost înscris de același Braden Walls, asistat de Gliga și Arpad Mihaly, în timp ce Logan Macmillan a înscris din pasa lui Stoflet  și a stabilit scorul înaintea ultimei trimi, 3-1 pentru Corona.

În ultimele 20 de minute de joc, brașovenii au continuat să preseze și au fost răsplătiți pentru asta. Sirokovs și-a trecut numele pe lista marcatorilor în minutul 50. El a înscris în superioritate numerică la capătul unei faze lucrate de Walls și Gliga. Scorul final al meciului a fost stabilit de Gergo Biro în minutul 56. S-a terminat 5-1 (1-1, 2-0, 2-0) pentru Corona Wolves Brașov care a încheiat această partidă cu 42 de șuturi pe poarta adversă, în timp ce maghiari au trimis doar 14 pucuri pe spațiul porții apărate de Polc.  

„Cred că a fost un meci bun. Am reușit ceea ce ne-am propus și anume să băgăm pucul în poartă. Acest meci a fost o lecție pentru noi  despre cum trebuie să șutăm la poartă. În această seară am jucat 60 de minute pentru o frumoasă victorie”, a spus la finalul jocului, tehnicianul băieților de la Corona Wolves Brașov, Martin Lacroix.

Al doilea meci al weekend-ului se anunța unul mult mai dificil pentru hocheiștii brașoveni, care primeau vizita maghiarilor de la Ferencvaros, echipă aflată pe poziția a treia a ierarhiei din Erste Liga. Cu toate acestea „lupii” au făcut un meci mare și s-au impus la final cu 5-1 (1-1, 1-0, 3-0). Meciul a început prost pentru Walls și compania care s-au văzut conduși după doar 36 de secunde de joc, atunci când Dubek l-a învins pe Toke. Brașovenii au răspuns rapid și după doar un minut au restabilit egalitatea prni Mason Wilgosh. În repriza secundă, partida a fost echilibrată, diferența fiind făcută doar de golul lui Roberto Gliga din minutul 23. Centrul Brașovului a marcat la capătul unei acțiuni la care au mai participat Arpad Mihaly și Braden Walls. În ultima treime „lupii” s-au dezlănțuit și au marcat de trei ori pentru o victrie superbă cu 5-1. Macmillan și-a trecut în cont o dublă, iar scorul final a fost stabilit de golgheterul Walls. Corona Wolves Brașov a terminat întâlnirea cu 39 de șuturi trimise pe spațiul porții adverse în timp ce maghiari au rueșit să tragă doar de 29 de ori la poarta bravului Toke.  

„Am spus cât de importante erau aceste șase puncte pentru noi. Știam că Ferencvaros este o echipă ce a avut o evoluție bună de la începutul sezonului și presimțeam că nu va fi ușor să câștigăm. Am jucat un meci la fel de bun ca și până acum, cu o strategie simplă, diferența a făcut-o însă faptul că am reușit să înscriem mai mult decât adversarii noștri. Vreau să le mulțumesc fanilor că au fost prezenți în tribune și au continuat să ne susțină”, a spus tehnicianul brașovenilor, Martin Lacroix.

Pentru Corona Wolves Brașov urmează trei meciuri în campionatul intern. „Lupii” vor evolua în compania Stelei (vineri 10 noiembrie ora 18.30) și contra celor de la Sportul Studențesc, sâmbătă, 11 noiembrie ora 18.30 și duminică, 12 noiembrie ora 11.00. Toate meciurile se vor desfășura pe gheața Patinoarului Olimpic Brașov.

Articole sugerate

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: