19
Vin, Apr

Sursa Foto: sportsphoto

Sport

„Olimpicele” și-au luat revanșa în fața rivalelor de la Universitatea Alba Iulia. După ce miercuri au fost învinse de formația din Alba într-un meci ce a contat pentru Liga Națională de baschet feminin, Durrett și compania au câștigat jocul disputat joi seara cu scorul de 81-75 (25-13, 14-12, 24-21, 18-29). Partida a contat pentru prima etapă a Ligii Europei Centrale.

La fel ca în meciul din campionat, brașovencele au câștigat primele trei sferturi ale jocului, însă în ultimele zece minute au avut din nou probleme mari. De această dată, diferența pe care au reușit să o facă în primele 30 de minute ale disputei a fost suficientă pentru ca formația condusă de Calancea, Marinkovic și Crasnic să se impună la final cu scorul de 81-75.

În absența căpitanului, Biljana Pesovic, accidentată, MVP-ul partidei a fost Portia Durrett. Americanca a terminat meciul în double-double cu 28 de puncte marcate și 12 recuperări, ea reușind și 5 intercepții. Pentru „olimpice” au mai marcat Irimia 24 de puncte, Handford 18, Higgins 6 și Kazlauskaite 5.

De partea cealaltă, January și Fleming au terminat în double-double. January a marcat 17 puncte, a reușit 11 recuperări și a dat 5 pase decisive, iar Fleming a încheiat meciul cu 14 puncte marcate și 13 recuperări reușite. Cea mai bună marcatoare a fetelor de la Alba Iulia a fost jucătoarea care s-a pregătit în vară cu Olimpia Brașov, Morrissette. Americanca și-a trecut în cont nu mai puțin de 26 de puncte.

În celălalt meci din grupa A, Zabiny Brno a trecut pe propriul teren de Flying Foxes SVS Post cu scorul de 79-75. Următorul meci pentru Olimpia Brașov în Liga Europei Centrale va fi cel de pe teren propriu cu Zabiny Brno, pe 21 noiembrie.

 

Următorul meci din campionat pentru „olimpice” se va disputa joi, 26 octombrie, la Târgu Mureș, împotriva fetelor de la BC Sirius. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: