23
Mar, Apr

Sport

Echipa de baschet feminin Olimpia Brașov a pierdut al doilea joc la rând în Liga Națională de baschet feminin. Fetele pregătite de Dan Calancea, Miruna Crasnic și Nenad Marinkovic au fost învinse pe propriul teren de CS Universitatea Alba Iulia cu scorul de 83-86 (24-22, 21-20, 21-19, 17-25).

„Olimpicele” au câștigat primele trei sferturi ale jocului disputat în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași”, însă în ultimele 10 minute de joc, oaspetele au trecut la conducerea jocului și s-au impus pe final la o diferență de trei puncte, scor 86-83.

 „Am avut în unele zile şi 6-7 jucătoare la antrenament, iar acest lucru a contat. Au contat şi accidentările, care ne chinuie în ultima vreme. Chiar şi aşa am fi putut câştiga, dar am tratat superficial multe momente din joc, nu ne-am apărat bine deloc”, a spus antrenorul Dan Calancea.

Cea mai bună jucătoare a „olimpicelor” a fost Gabriela Irimia. Ea a terminat jocul în double-double cu 17 puncte marcate și 13 recuperări reușite. Pentru formația brașoveană au mai înscris Handford 16 puncte, Pesovic 15, Higgins 14, Kazslauskaite 11, D. Moraru 6, Dănălache și Durrett câte 2 puncte fiecare. De partea cealaltă Jessica Faye January cu 28 de puncte înscrise și fosta jucătoare a „olimpicelor” Ashley Nicole Morrissette cu 18 puncte marcate, au fost cele mai bune jucătoare de la Alba Iulia.

 

„Olimpicele” își pot lua revanșa chiar astăzi, când cele două formații se întâlnesc din nou. Partida care va debuta la ora 18.00 la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași” va conta pentru Liga Europei Centrale. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: