19
Vin, Apr

Sursa Foto: fanhandbal.ro

Sport

Corona își continuă parcursul fără greșeală din Liga Națională de handbal feminin. Trupa condusă de Costică Buceschi și Dragoș Dobrescu a ajuns la cea de-a patra victorie consecutivă din tot atâtea jocuri. Ultima victimă a brașovencelor a fost formația HC Zalău, de care Hotea și compania au trecut cu scorul de 20-16 (11-9).

Corona a început în forță jocul de la Zalău și le-au surprins pe fetele pregătite de Gheorghe Tadici cu o apărare foarte bine pusă la punct. În atac, Eliza Buceschi a dat un ritm foarte bun trupei de sub Tâmpa, astfel că formația brașoveană s-a desprins rapid pe tabela de marcaj, scor 8-4 în minutul 15. Gazdele au revenit în joc și au reușit să echilibreze partida. Trupa lui tadici a egalat la 8, iar apoi a preluat conducerea, scor 9-8. Până la finalul reprizei, Ana Maria Mârcă a închis poarta Coronei, astfel că la odihnă s-a intrat cu brașovencele în avantaj de două goluri, scor 11-9.

 În repriza secundă, Hotea și compania au fost mereu la conducerea jocului, au dictat ritmul și în niciun moent nu s-a mai pus problema echipei învingătoare. Fetele pregătite de Costică Buceschi s-au impus cu scorul de 20-16 și au ajuns la cel de-al patrulea succes consecutiv în Liga Națională. Eliza Buceschi a fost principala marcatoare a formației brașovene cu 6 goluri marcate. Pentru Corona au mai punctat Tiron 3 goluri, Ciuciulete, Chiper, Bloj, Tomescu și Popa câte 2 goluri fiecare și Hotea o reușită.

La finalul partidei, antrenorul Costică Buceschi a declarat că este o victorie importantă dar echipa trebuie să rămână cu picioarele pe pământ pentru că în faţă este un sezon lung. „Felicit întreaga echipă pentru atitudine şi pentru modul în care s-a apărat şi a jucat tot meciul. În acest joc au ieşit în evidenţă duelurile fizice dintre jucătoare şi mă bucur că în mare parte dintre ele, noi am fost cei care am avut câştig de cauză. Sunt trei puncte extrem de importante, luate în compania unei echipe care sezonul trecut a fost pe un loc fruntaş, astfel că avem motive de bucurie. Cu toate acestea, bucuria trebuie să ne fie cu măsură, pentru că e nevoie să rămânem concentraţi deoarece mai e drum lung până la finalul campionatului. Important este acum să ajungem acasă, să ne refacem după acest joc şi după drumul lung şi să ne pregătim de meciul următor”, a spus tehnicianul Coronei.

Pentru formația de sub Tâmpa urmează un meci de foc. Sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 12.00, Corona joacă pe teren propriu în compania campioanei en-titre CSM Bucureşti. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: