19
Vin, Apr

Sport

Echipa de baschet feminin Olimpia Brașov a început cu dreptul noua ediție de campionat. Fetele pregătite de Dan Calancea, Nenad Marinkovic și Miruna Crasnic s-au impus în deplasare în fața formației FCC ICIM Arad cu scorul de 94-80 (23-20, 26-15, 18-22, 27-23).

Echipa brașoveană a făcut o primă repriză foarte bună la finalul căreia avea 14 puncte avans pe tabela de marcaj. După odihnă, arădencele au încercat să reducă din handicap, dar până la final, Olimpia a fost echipa mai bună și a câștigat cu scorul de 94-80. MVP-ul formației de sub Tâmpa a fost Portia Durrett. Americanca a încheiat jocul cu 25 de puncte marcate, 5 recuperări și 4 pase decisive. Pentru Olimpia au mai marcat Pesovic 17 puncte (7 recuperări și 5 pase decisive), Gabi Irimia 16 puncte (6 recuperări și 3 asisst-uri),  Aliyyah Handford 13 puncte (5 pase decisive), Kristina Higgins 12 puncte (13 recuperări), Ieva Kazlauskaite 5 puncte, Ramona Dănălache 3 puncte și Diana Moraru 3 puncte.

„Știam că ne așteaptă un meci foarte greu. Am schimbat conducătorul de joc cu trei zile înainte de acest meci și ne-am asumat un risc foarte mare. Din fericire toate fetele au jucat exemplar. Diferența de puncte putea fi și mai mare dar pe noi ne-a interesat să joace toate fetele și după cum se vede toate au contribuit la această victorie minunată pe terenul unei echipe puternice”, a declarat la finalul meciului tehnicianul brașovencelor, Dan Calancea.

 

Pentru Olimpia Brașov urmează jocul de pe teren propriu cu Phoenix Galați. Disputa va avea loc luni, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași”. Gălățencele au pierdut jocul din prima etapă de pe teren propriu cu BC Sirius Târgu Mureș, scor 54-65 (14-14, 19-16, 11-17, 10-18). 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: