19
Vin, Apr

Sport

Sabia brașoveană a fost la înălțime la primul concurs al sezonului. La Iași, la Cupa Federației la sabie, competiție rezervată cadeților și juniorilor, sabrerul Rareș Ailincă de la CSM Brașov a cucerit două medalii: una de aur la cadeți, sub 17 ani și una de argint în concursul juniorilor. Un alt brașovean, Andrei Păștin de la CS Dinamo, a luat argint în competiția cadeților.

În competiția cadeților, Rareș Ailincă, sportiv legitimat la CSM Brașov și pregătit de Marius Gălățanu, a tras perfect și a cucerit cea mai strălucitoare medalie. În asaltul final, Rareș l-a învins la o tușă diferență, scor 15-14, pe brașoveanul Andrei Păștin de la CS Dinamo, sabrer pregătit de Rareș Dumitrescu.  

În concursul juniorilor, Rareș Ailincă a cucerit medalia de argint, după ce a pierdut asaltul din finală, scor 13-15, în fața lui George Dragomir de la CSS Slobozia.

Rarel Ailincă, Andrei Păștin și George Dragomir sunt pregătiți la Centrul Olimpic de la Brașov de tehnicienii brașoveni Rareș Dumitrescu și Marius Gălățanu.

Și fetele au avut o comportare foarte bună. Deși sunt cu patru sau chiar cu cinci ani sub categoria de vârstă, sabrerele de la CSM Brașov și Dinamo au avut rezultate încurajatoare pentru viitor. Ioana Crăciun de la CS Dinamo, sportivă pregătită de Rareș Dumitrescu, a ocupat locul șase, iar Ana Maria Botezatu, sabreră legitimată la CSM Brașov și antrenată de Marius Gălățanu, a încheiat competiția pe locul opt. Ana a fost la doar o tușă distanță de o medalie de bronz. În asaltul care îi asigura bronzul, Ana Maria Botezatu a condus cu scorul de 14-12, dar a fost învinsă cu 15-14 de Maria Badea de la CSA Steaua.

 

Cei doi antrenori brașoveni, Rareș Dumitrescu și Marius Gălățanu au fost prezenți aseară la emisiunea iSport de la Brașov TV și au vorbit despre viitorul sabiei din Brașov. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: