29
Vin, Mar

Sursa Foto: Dolce Sport

Sport

Naționala feminină de handbal a României s-a calificat la Campionatul Mondial din Germania de anul acesta, după ce a învins formația Austriei cu scorul de 33-24 (11-13), în deplasare, în manșa a doua a barajului. România a câștigat și meciul tur, cu scorul de 34-29 (17-16), la Oradea.

Austria a dominat prima parte a meciului și a intrat la cabine în avantaj de două goluri, scor 13-11. Trupa condusă de Herbert Muller a început bine și partea secundă și în minutul 40 conducea cu scorul de 19-17. Din acel moment, Neagu și compania s-au dezlănțuit, au marcat la foc automat, s-au apărat excelent și au închis tabela la scorul de 33-24. Pentru România au marcat Cristina Neagu 8 goluri, Aneta Udriștoiu, Gabriela Perianu și Valentina Ardean Elisei câte 5 reușite fiecare, Cyntia Tomescu 3 goluri, Alina Ilie și Crina Pintea câte 2 goluri și Nicoleta Dincă, Mădălina Zamfirescu și Cristina Laslo câte o reușită fiecare.

România este singura echipă care a participat la toate cele 22 de ediții anterioare ale Campionatului Mondial. Turneul final al Campionatului Mondial 2017 va avea loc în Germania (1-17 decembrie).

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: