20
Sâm, Apr

Sport

Olimpia CSU Brașov a dat o replică excelentă campioanei en-titre, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, în meciul al doilea al semifinalei Ligii Naționale de baschet feminin. Din păcate „olimpicele” au fost învinse pe final de meci, scor 77-80 (25-19, 20-26, 15-13, 17-22). În urma acestui rezultat, fetele de la Sfântu Gheorghe s-au calificat în finala competiției, în timp ce trupa brașoveană se va bate pentru medaliile de bronz ale campionatului cu CSM Târgoviște. În finala mare Sepsi va da piept cu Universitatea Cluj.

Meciul de la Brașov a început perfect pentru Pesovic și compania. Fetele pregătite de Dan Calancea, Miruna Crasnic și Nenad Marinkovic au fost extrem de exacte în atatc și după primele zece minute de joc aveau un avans de șase puncte. În sfertul al doilea campioana a revenit în joc și la pauza mare s-a intrat la egalitate perfectă, scor 45-45. Houser ș Webb și-au continuat festivalul ofensiv și Olimpia a condus în permanență în partea a doua a jocului, dar nu s-a putut desprinde pe tabelă. Finalul a fost de infarct. Cu două minute înainte de final, Houser a transformat două aruncări libere și Brașovul avea 74-72 pe tabela de marcaj. Sfântu Gheorghe a reușit să egaleze și cu 22 de secunde rămase de joc a trecut în avantaj, scor 76-74. Dan Calancea a cerut time-out și a pregătit ultimul atac. Din păcate „olimpicele” au repus exact în mâna unei adversare și campioana en-titre a marcat coșul care practic a decis partida. S-a încheiat 80-77 și Sfântu Gheorghe merge în finală, iar Olimpia se va bate pentru medaliile de bronz.

Pentru Olimpia CSU Brașov au marcat  Webb 29 de puncte (7 recuperări, 2 intercepții), Houser 24 de puncte (4 recuperări, 4 pase decisive, 1 intercepție), Pesovic 8 puncte (5 recuperări, 5 pase decisive, 4 intercepții), Higgins 6 puncte (6 recuperări, 4 intercepții), Johnson 6 puncte (2 recuperări, 1 pasă decisvă) și Dora Ardelean 4 puncte (5 recuperări, 5 pase decisive).

De partea cealaltă cea mai bună jucătoare a fost Chandra Harris care a încheiat meciul cu 15 puncte înscrise, 9 recuperări și o pasă decisivă. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: