28
Joi, Mar

Sport

VIDEO:

 

      Cu toții avem nevoie de puțină aventură în viața noastră. A venit primăvara, râurile s-au umflat și sunt numai bune de explorat. În weekend s-a deschis oficial sezonul de rafting, iar o echipă Brasov Tv a fost pe râul Buzău pentru a vă arăta cum vă puteți petrece timpul liber în natură, cu un pic de adrenalină și multă distracție.      

     Raftingul este un sport de aventură și nu e nevoie de experiență pentru a face o tură pe râu. Senzațiile pe care le trăiești în barcă atunci când vâslești în amonte sau când te lași dus de curent sunt pline de adrenalină. Așa că dacă vreți o zi plină de aventură trebuie să încercați o tură de rafting, în care puteți admira și sălbăticia naturii.

      Orice tură de rafting începe cu un safty-talk ținut de un ghid autorizat, în care vă sunt explicate diferite scenarii ce se pot întâmpla în timp ce sunteți în barcă.

În weekend s-a deschis oficial sezonul, iar cei de la Asociația Română de Rafting au organizat o petrecere la care s-a dansat în costume de neopren.

      O tură de rafting pe Buzău costă în jur de 200 de lei. Organizatorii asigură echiamentul: costum de neopren, papuci de neopren, vestă, cască, pagaie și barcă, transportul de la baza de rafting din Valea Lupilor până la intrarea în apă și aproximativ 13 kilometri plini de adrenalină. O tură durează aproximativ trei ore iar Buzăul, un râu de clasă 2-3, este cel mai spectaculos curs de apă pentru rafting, din România. Acest sport se mai practică și pe Jiu, Cerna, Nera, Olt, Bistrița sau Mureș. Sezonul de rafting se va încheia la sfârșitul lunii octombrie.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: