19
Vin, Apr

Sport

Corona Wolves Brașov mai are nevoie de o singură victorie din următoarele trei meciuri cu Dunărea Galați pentru a ajunge în finala campionatului național de hochei pe gheață. „Lupii” conduc cu 2-0 la general, următorul joc urmând a se disputa sâmbătă la Galați. După ce s-au impus marți seara cu scorul de 4-3, McDonald și compania au câștigat mult mai clar jocul al doilea, disputat miercuri seara, scor 6-1 (2-1, 1-0, 3-0).

Trupa lui Lacroix a început cu stângul partida. După doar două minute scurse de la fluierul de început al arbitrului, Philip Bushbacher a încheiat cu gol o acțiune la care au mai participat Rasulov și Georgescu. Golul primit i-a trezit pe „lupi” care au restabilit rapid egalitatea. Zsolt Molnar l-a învins pe Laszlo și lucrurile intrau în normal. Până la finalul primei reprize, Richard Filip a dus Corona în avantaj, băieții lui Lacroix profitând din plin de o dublă superioritate numerică. În partea secundă Zabludovskyi a încheiat cu gol o acțiune la care au mai participat Ian McDonald și Roberto Gliga iar în ultima treime hocheiștii brașoveni s-au dezlănțuit și au înscris de trei ori la rând prin Gliga, Klempa și McDonald.  S-a terminat 6-1 pentru Corona care mai are nevoie de o  singură victorie din următoarele trei meciuri pentru a închide seria și pentru a se califica în finala campionatului.

„Este extrem de important că am reușit să ducem scorul la 2-0 pentru noi, însă, mereu cel mai greu este să închizi seria. Sunt fericit de rezultatele ambelor meciuri și abia aștept să mergem la Galați, unde vom încerca să terminăm cu această semifinală. Nu ne va aștepta un meci ușor, Galațiul are o echipă bună de hochei, dar noi trebuie să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut și să încercăm să ne calificăm în finală. Din păcate în meciul din această seară s-a jucat mai mult în patru și trei, au fost foarte multe durități și a trebuit să răspundem la unele provocări. Nu este normal să ataci portarul, este total lipsit de fair-play și am fost obligați să reacționăm. Mergem la Galați unde trebuie să ne păstrăm concentrarea, să jucăm un hochei de calitate și să încercăm să nu ne lăsăm provocați”, a declarat la finalul meciului tehnicianul gazdelor, Martin Lacroix.

Seria se mută acum la Galați, unde sâmbătă și duminică sunt programate meciurile trei și patru (dacă mai este cazul). 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: