16
Mar, Apr

Sport

Problemele financiare de la FC Brașov persistă. Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a amânat din nou luarea unei decizii în cazul Chipciu și astfel banii care ar trebuii să ajungă de la Steaua în contruile stegarilor întârzie să apară. Galben-negrii joacă sâmbătă la Călărași un meci extrem de important pentru viitorul fotbalului brașovean.

FC Brașov a început cu stângul anul 2017. Stegarii au fost învinși pe propriul teren de Olimpia Satu Mare, scor 2-1 și sunt obligați acum să câștige meciul de la Călărași cu Dunărea. Problemele financiare de la echipa de sub Tâmpa sunt tot mai grave. În acest moment se fac eforturi pentru a se găsi bani pentru deplasarea de la Călărași, iar tehnicianul Cornel Țălnar are mari probleme în a-și motiva elevii.

„La club persistă această incertitudine a zilei de mâine. CNSL a amânat din nou soliționarea cazului cu Piteștiul. Situația este la fel de neclară ca la începutul lunii decembrie. În contul clubului nu este nici un ban și singurul om care încearcă să facă ceva, bagă și mâna în propriul buzunar, este Vasile Dochița. E greu să faci fotbal în aceste condiții. Jucătorii sunt nemulțumiți. Nu au siguranța zilei de mâine. Cât timp au fost bani, când am putut să trag de băieți și să îi țin sub presiune, au jucat extraordinar și au avut rezultate. De când au început incertitudinile, lucrurile au degenerat. Noi ne bazăm în totalitate pe banii care trebuie să mai vină de la Steaua pe Chipciu. Dacă nu luăm acești bani, 100% se vor închide porțile. E gaz de plătit, curent, salarii. Am vorbit cu Gigi și mi-a spus că nu e nici o problemă. Ne va da banii, dar trebuie să aștepte verdictul de la CNSL să se termine acest litigiu între Sporting Pitești și Steaua. Am discutat cu oameni care conduc acest oraș, nimeni nu vrea să se implice, să ajute. Nu știu care e cauza. Alte sporturi văd că sunt ajutate, dar fotbalul este dat total la o parte. Trăim de pe o zi pe alta fără nici un fel de speranță. Cum putem să motivăm niște jucători care nu au siguranța zilei de mâine. Am ajuns să nu știm dacă vom merge la Călărași. Dacă Vasile Dochița nu bagă mâna în buzunar, nu vom pleca, dar el este omul care rezolvă problemele și o va face și acum. Acest lucru nu poate să meargă la infinit”, a spus Cornel Țălnar.

 

 

Una dintre șansele ca această echipă să trăiască în continuare este ca FC Brașov să promoveze pe prima scenă a fotbalului românesc. Astfel meciul de sâmbătă de la Călărași este unul extrem de important.

„Important este facem un joc bun la Călărași, să tragem de noi și să reușim să câștigăm. Vom avea o partidă foarte grea. Ei și-au adus vreo nouă jucători. Noi nu am reușit să facem ceea ce ne-am propus din punct de vedere al transferurilor. E greu să faci fotbal cu burta goală dar cu toate astea băieții trebuie să pună capul în gheată și să facă totul pentru a câștiga”, a mai spus antrenorul celor de la FC Brașov, Cornel Țălnar.

Partida dintre Dunărea Călărași și FC Brașov se va disputa sâmbătă cu începere de la ora 13.30.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: