29
Vin, Mar

Sport

„Olimpicele” au spart gheața în grupa valorică 1-6 și au reușit să câștige meciul din deplasare de la Târgoviște, scor 59-35 (17-3, 16-12, 10-15, 16-5). Pesovic și compania s-au răzbunat astfel pe târgoviștence după ce acestea le-au luat Cupa României din mâini în ultimele secunde ale finalei de la Sfântu Gheorghe. Pentru Olimpia urmează jocul de pe teren propriu cu Phoenix Galați, din runda a cincea a fazei a doua a competiției.

În runda a patra a fazei a doua a Ligii Naționale de baschet feminin, Olimpia CSU Brașov s-a deplasat la Târgoviște pentru o reeditare a finalei de coșmar din Cupa României. Brașovencele, dornice de răzbunare, au început perfect partida și în primele zece minute de joc au primit doar trei puncte și au înscris 17. Practic soarta meciului a fost decisă în acest prim sfert în care trupa condusă de Calancea, Marinkovic și Crasnic a jucat aproape de perfecțiune. Olimpia a câștigat cu scorul de 59-35 (17-3, 16-12, 10-15, 16-5) și a întrerupt astfel seria negativă de trei jocuri consecutive fără victorie.

„Am început foarte bine meciul în apărare, în primul sfert gazdele au marcat doar trei puncte. Probabil că acolo s-a decis partida, în primul rând din punct de vedere mental. Formația din Târgoviște nu au avut forța să mai revină. Fetele au luptat exemplar în acest meci și ușor, ușor începem să creștem. A fost o cădere după turneul Final 8 al Cupei României, iar acum încercăm să revenim la vârful de formă pe care trebuie să-l atingem în play-off.”, a declarat antrenorul brașovencelor, Dan Calancea.

MVP-ul jocului de la Târgoviște a fost Adrienne Webb, jucătoare ce a încheiat partida în double-double cu 15 puncte înscrise, 10 recuperări și 2 pase decisive. Pentru Olimpia au mai înscris Dominque Johnson 20 de puncte (7 recuperări și 3 pase decisive), Maria Ferariu 8 puncte (4 recuperări), Kristina Higgins 5 puncte (10 recuperări), Biljana Pesovic 4 puncte (4 recuperări), Ruxandra Chiș 3 puncte, Ioana Ghizilă 2 puncte (3 recuperări, 3 pase decisive) și Dora Ardelean 2 puncte. În urma victoriei de la Târgoviște, Pesovic și compania au acumulat 35 de puncte în clasament și ocupă poziția a patra. În runda următoare, formația brașoveană va primi vizita echipei Phoenix Galați.  

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: