28
Joi, Mar

Sport

Antrenorii Clubului Sportiv Transilvania s-au întâlnit pentru a analiza reușitele din 2016 și pentru a pune la punct strategia pentru anul 2017. CS Transilvania Brașov este unul dintre cele mai  mari cluburi din orașul de sub Tâmpa având peste 1000 de copii legitimiați la cele peste 15 secții care activează în cadrul clubului.

Antrenorii clubului brașovean au analizat împreună cu cei din conducere rezultatele obținute în 2016. Echipa de volei feminin, a avut un parcurs excelent și ocupă la finalul anului poziția secundă a clasamentului Dviziei A2 est.

„A fost un an de excepție. Nimeni nu se aștepta la un astfel parcurs din partea noastră, dar sunt mândru de aceste fete extraordinare care au dat dovadă de valoare. Avem șansa de a promova, însă nu acesta este obiectivul nostru. Noi trebuie să creștem în continuare la fel de frumos”, a declarat Răzvan Pătran, antrenorul echipei de volei de la CS Transilvania Brașov.

O altă secție foarte importantă a clubului de sub Tâmpa este cea de handbal. Dacă la feminin, rezultatele au fost foarte bune, conducătorii grupării brașovene s-au gândit să revitalizeze și handbalul masculin.

„Mă bucur că am fost cooptat în acest club și sper să reușesc să pun umărul la revitalizarea handbalului masculin. Îmi aduc aminte de momentele în care Brașovul avea două echipe în Liga Națională, Tractorul și Dinamo Brașov. Sper ca din ce în ce mai mulți băieți să vină spre handbal și să facem o echipă bună la Transilvania”, a declarat Titus Donosa antrenorul echipei de handbal masculin de la CS Transilvania Brașov.

Secția cu un succes extraordinar este cea de gimnastică ritmică. Peste 250 de fetițe din orașul de sub Tâmpa se antrenează sub îndrumarea antrenoarelor Carmen Stoica, Elena Lupu, Iulia Garaba și Carla Stoica.

„Este minunat să lucrezi cu aceste fetițe. Este adevărat că este foarte mult de muncă, dar atunci când vezi că exercițiile au ieșit, satisfacția este una pe măsura muncii depuse. Am avut un an foarte bun cu rezultate bune atât pe plan național cât și internațional. În 2017 îmi doresc să continuăm să dezvoltăm ce am început și să obținem rezultate cel puțin la fel de bune”, a spus și Carla Stoica, antrenoare de gimnastică ritmică la CS Transilvania Brașov.

Clubul Sportiv Transilvania Brașov se ghidează după un principiu general valabil în sportul mondial. Ei încearcă să creeze o piramidă, pentru a avea o bază cât mai mare de selecție pentru echipele mari și pentru marea performanță.

„Încercăm să construim un club pe niște principii sănătoase. Avem nevoie de liniște, de răbdare și de foarte multă muncă. Îmi doresc ca din ce în ce mai mulți copii să vină să facă sport. Dacă vom reuși să creem o bază de selecție cât mai mare, atunci cu siguranță vom avea șansa de a face performanță. CS Transilvania Brașov a devenit cel mai mare club din județ, dacă ne uităm la numărul de copii care activează în clubul nostru și la numărul de secții pe care le avem. Sper să continuăm pe aceași linie și să ajutăm în continuare sportul brașovean și să le oferim copiilor șansa de a face sport într-un cadru organizat”, ne-a declarat conf. univ. dr. Ioan Turcu, președintele CS Transilvania și decanul Facultății de Educație Fizică și Sporturi Montane din cadrul Universității Transilvania Brașov.

Gruparea de sub Tâmpa își propune să continue să atragă cât mai mulți copii spre sport și își dorește ca în anul 2017 să obțină rezultate din ce în ce mai bune la competițiile naționale și internaționale la care va lua startul. La CS Transilvania Brașov copiii pot face primii pași în atletism, handbal, volei, gimnastică artistică și ritmică, baschet, fotbal, patinaj, bob și sanie, box, dans sportiv, natație, lupte, karate sau tenis de masă. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: