28
Joi, Mar

Foto: Raluca Arhire

Sport

România a câștigat 21 de medalii de aur, 14 de argint și 25 de bronz la Campionatele Mondiale de Ashihara ce s-au desfășurat la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași” din Brașov. La eveniment au participat aproximativ 300 de sportivi din 20 de țări, iar România s-a aflat pe primul loc în clasamentul pe națiuni după numărul medaliilor primite, fiind urmată de Rusia și Danemarca.

Titlul pentru „Outstanding performance” l-a primit Petre Bulgaru, cel care a câștigat medalia de aur la kumite seniori, -90 kg și și-a păstrat astfel titlul de campion mondial. Evenimentul, organizat pentru a doua oară la Brașov, după cel din 2013, a fost un succes și a marcat împlinirea a 30 de ani de când Ashihara Karate este un pilon al artelor marțiale în România.

 „Mulțumesc în primul rând echipei care mi-a fost alături la organizarea Campionatelor Mondiale, mulțumesc sponsorilor și prietenilor care m-au susținut, sportivilor și delegatiilor participante, fără de care nu s-ar fi putut organiza aceste campionate. Chiar dacă eforturile au fost extrem de mari și sursa de energie epuizată în cele din urmă, satisfacția a fost pe măsură. Pe această cale transmit felicitări sportivilor români și le doresc să se mobilizeze pe viitor pentru menținerea rezultatelor obținute pe o perioadă cât mai lungă, deoarece sportul în general este ambasadorul fiecărei țări. Și de aceea ne dorim ca și România să fie foarte cunoscută și respectată peste granițe. Toate acestea depind în continuare de noi toți: manageri, arbitri, antrenori, sportivi, părinți și voluntari. De aceea vă propun să rămânem cel puțin la fel de înțelepți, strategici, dinamici, consecvenți și cu multă dăruire în ceea ce facem”, a declarat președintele comitetului de organizare al World Ashihara Karate Championship, Nicu Dascălu. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: