29
Vin, Mar

Viorel Chiriac, președintele executiv al PSD Brașov

Politic

Mult dezbătuta lege a salarizării unitare va ajunge în Parlament în cel mult trei săptămâni. Potrivit conducerii PSD Brașov, potrivit acestui proiect, de la 1 iulie nu ar trebui să mai existe diferențe între veniturile bugetarilor și cele din mediul privat.

Odată cu adoptarea acestui proiect de lege, cel mai mic salariu brut din sectorul public va fi 1.750 de lei chiar din ianuarie 2018. Bugetarii vor beneficia, ulterior, până în 2020, de o creștere medie salarială de peste 50%. 

„Legea salarizării este elementul esențial al acestui an bugetar, chiar dacă această lege va veni în aplicare de la 1 iulie. Ea trebuie foarte bine pregătită, așa că în acest moment, ea se află pe masa de lucru a Ministerului Muncii, în dezbatere cu sindicatele, cu patronatele. Toate categoriile sociale trebuie să fie cuprinse în această lege unică a salarizării”, a declarat președintele executiv al PSD Brașov, senatorul Viorel Chiriac.

Potrivit noii legi a salarizării, fondul de premiere va fi stabilit la 5% din fondul de salarii, iar sporurile sunt prevăzute să nu depășească 30% din același fond.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: