20
Sâm, Apr

Senatorul PSD, Florin Orțan

Politic

Senatorul PSD de Brașov, medicul Florin Orțan, susține că va face tot posibilul să atragă de la bugetul de stat fondurile necesare pentru modernizarea sistemului medical din Brașov.

Potrivit acestuia, prioritare vor fi reabilitarea corpului B al Spitalului Județean și modernizarea Unității de Primiri Urgențe. „Sunt foarte supărat pentru că, deocamdată, nu putem începe lucrările de modernizare la Spitalul Județean. Asta pentru că nu există autorizație de construcție, din cauza farmaciei din curtea spitalului. Abia s-a primit autorizația de demolare a farmaciei respective. Consiliul Județean trebuie să se miște mai repede pentru a primi autorizația de construcție. Am impresia că se dorește intenționat blocarea investițiilor la Spitalul Județean. Sper să se deblocheze cât mai repede această situație, pentru a putea moderniza corpul B. Deoarece fiecare secundă câștigată, poate însemna o viață salvată”, a menționat doctorul Florin Orțan.

Florin Orțan a vorbit și despre o nemulțumire pe care o are încă din vremea în care era consilier județean: „În luna iunie a anului trecut am cerut conducerii Consiliului Județean să-mi pună la dispoziție structura de cheltuieli de capital a instituției în ultimii cinci ani, dar și investițiile în spitale. Pentru că doream să văd cât de aplecați au fost conducătorii județului asupra problemelor din sănătate ale comunității. Nu am primit până în decembrie niciun răspuns. Deși în fiecare lună le-am cerut acest raport. Așa se lucrează în Consiliul Județean Brașov”.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: