26
Dum, Mai

Economic

Taxele şi impozitele locale vor rămâne la fel şi în anul 2017, potrivit proiectului propus de primar, proiect care se află de mâine în dezbatere publică, pe portalul Primăriei. 

Propunerea noastră este ca în anul 2017 taxele şi impozitele locale să fie menţinute la nivelul celor de anul acesta. De asemenea, voi propune în faţa comisiilor Consiliului Local ca ONG-urile, asociaţiile sau fundaţiile care au ca obiect de activitate prestarea de servicii sociale să beneficieze şi în anul 2017 cel puţin de aceleaşi facilităţi fiscale ca şi anul acesta, respectiv scutirea de la plata impozitului pe clădire şi teren", a declarat primarul Brasovului, George Scripcaru.

Prin Legea nr. 227/08.09.2015 au fost adoptate noile reglementări în materie fiscală, inclusiv la nivel local. .În algoritmul de calcul al impozitelor şi taxelor locale anumite valori au fost stabilite direct prin Codul Fiscal, iar altele au fost determinate între anumite cote procentuale, lasându-se la latitudinea Consiliilor Locale stabilirea valorilor, între anumite limite prevăzute de lege. Propunerea primarului este ca la nivelul Municipiului Braşov, indiferent de modul de determinare a obligaţiei fiscale, valoarea impozitului să se situeze la nivelul anului fiscal precedent.


În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, „Proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale, precum şi a taxelor speciale pe anul 2017” poate fi consultat pe portalul Primăriei Braşov, www.brasovcity.ro, urmând paşii primaria brasov/proiecte/proiecte de hotarâre. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: