11
Lun, Dec

wall-street.ro

Social

     CV-ul este un element important in gasirea unui loc de munca, fiind primul lucru care ajunge in atentia unui angajator de la candidat. In ceea ce priveste formatul CV-ului, nu exista un standard care poate garanta succesul selectiei candidatului, sustin reprezentantii companiei de resurse umane Smartree, insa cel mai important aspect fiind usurinta parcurgerii informatiilor de catre recruiter.

CV-ul trebuie sa aiba o dimensiune cat mai apropiata de o pagina, sa contina informatii reale, actualizate si mai ales rezultate relevante ale activitatii profesionale, iar experienta trebuie evidentiata cronologic, pentru ca recruiterul sa il poata parcurge usor”, mentioneaza Raluca Penes, HR coordinator, Smartree.

Ce trebuie sa faci inainte de a-ti trimite CV-ul

Companiile de recrutare sunt specializate pe anumite domenii, industrii si chiar niveluri de calificare. Spre exemplu, exista agentii orientate catre tinerii absolventi sau persoane cu un nivel de experienta entry-level, dar sunt si agentii care vizeaza doar pozitii de seniori sau de management. De asemenea, exista firme dedicate recrutarii de specialisti IT, contabili sau personal pentru activitati de logistica.

De aceea, persoanele aflate in cautarea unui loc de munca trebuie, inainte de toate, sa identifice companiile de recrutare care au in portofoliu clienti sau posturi care corespund profilului lor, urmatoarea etapa fiind transmiterea CV-ului catre acestea.

ARTICOLUL INTEGRAL PE: wall-street.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: