29
Vin, Mar

Social

Pentru prima dată în istorie, autoritățile locale din Săcele se ocupă, efectiv, de problemele persoanelor vulnerabile din cartierul Gârcini.

Dacă strategia trimisă la Ministerul Fondurilor Europene va fi acceptată, Primăria Săcele va primi fonduri europene pentru Gârcini în valoare totală de peste șapte milioane de euro. La proiectul pentru modernizarea cartierului Gârcini se lucrează încă de la începutul anului.

A fost finalizată strategia, iar zilele acestea va fi depusă la Ministerul Fondurilor Europene. Cei mai mulți bani, 4,5 milioane de euro, vor fi folosiți pentru lucrări de infrastructură. 

 "Ne propunem să înființăm un centru socio medical în Gârcini pentru că acolo nu există acest tip de servicii. Dar și să rezolvămo serie de probleme pe componenta de infrastructură. Vorbim de 1,9 milioane de euro pentru extinderea rețelei de apă potabilă, dar și pentru susținerea activităților economice ale populației", a menționat Sorin Ganea, manager de proiect. 

 Până la venirea banilor europeni, Primăria Săcele a început modernizările la Gârcini.

"Am început de anul trecut câteva proiecte importante în cartierul Gârcini. Am pietruit toate cele 13 străzi, plus iluminat public stradal pe patru străzi. Vom continua aceste proiecte în cartierul Gârcini. Acolo este foarte slabă infrastructura. Mai exact alimentarea cu apă potabilă, nu mai vorbim de canalizare sau gaz metan, a precizat primarul din Săcele, Virgil Popa. 

 În Gârcini sunt peste 6.000 de locuitori. 4.500 dintre aceștia trăiesc la limita sărăciei. Pe 31 decembrie, Comisia Europeană va decide dacă va finanța proiectul de la Săcele. Dacă vor veni banii, modernizarea Gârciniului cu bani europeni se va face până în 2023. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: