16
Mar, Apr

Foto: brasovtv.com

Social

Brașovul, unul dintre cele mai curate județe ale României. Acesta este obiectivul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu.

Închiderea gropilor de gunoi neconforme și salubrizarea localităților cu probleme de mediu. Autoritățile promit că toate acestea se vor întâmpla până la finalul  anului viitor.

Consiliul Județean a găzduit întâlnirea Adunării Generale a Asociației ISO Mediu. Au luat parte primarii din toate localitățile județului. S-au căutat cele mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor de mediu.

 „Vom împărți județul în trei zone, astfel ca depunerea deșeurilor menajere la o groapă conformă să se realizeze cu costuri cât mai mici, pe o distanță cât mai scurtă. Probabil vom avea o groapă la Brașov, una la Făgăraș, iar cel de-al treilea amplasament îl vom stabili și în urma consultanței pe care o vom primi de la experții în domeniu”, a precizat președintele Asociației ISO Mediu, Gheorghe Sucaciu.

 

 „Noi am demarat deja achiziția serviciilor de consultanță pe perioada de pregătire și implementare a proiectului. Aceste documente de atribuire au fost deja avizate și în acest moment sunt postate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice. Așteptăm oferte până în data de 18 decembrie”, a declarat Toaso Imelda, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov.

La nivelul județului Brașov există șapte rampe de gunoi neconforme. Pentru rezolvarea managementului de mediu, județul nostru poate accesa de la Uniunea Europeană fonduri totale în valoare de aproape 100 de milioane de euro. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: