18
Joi, Apr

Social

La începutul lunii octombrie, toți locatarii unui bloc din cartierul Răcădău au fost evacuați.

Măsura s-a luat după ce expertiza tehnică a dovedit că blocul este în pericol să se prăbușească pentru că structura de rezistență a fost serios afectată. Unele familii au ajuns la centrul pentru persoane vârstnice din cartierul Noua.

Oamenii au aflat acum cât trebuie să plătească pentru cazare. Hotărârea de Consiliul Local a fost definitivată după ce s-au luat în calcul cheltuielile de întreținere pe care le are o familie pe timpul iernii.

Municipalitatea s-a gândit că persoanele evacuate din cartierul Răcădău oricum ar fi trebuit oricum să plătească utilitățile în această perioadă. Atunci am făcut un calcul estimativ pentru a recupera aceste sume, care vor fi utilizate pentru întreținrea vârstnicilor. Sumele au fost estimate la 240 de lei pe lună aproximativ pentru o persoană care locuiește singură în cameră și la 150 de lei pe lună pentru persoanele care locuiesc două în cameră”, a declarat Mădălina Crăciun, director adjunct DSS Brașov.

La centrul pentru persoane vârstnice din Noua au fost cazate 14 persoane. Acum au mai rămas 11. Autoritățile și-au propus să înceapă săptămâna viitoare lucrările de reabilitare la blocul din Răcădău.

Blocul din Răcădău are 20 de locuințe. Potrivit expertizei s-a constatat existenţa unui gol rezultat din urma prăbișirii terenului, pe o adâncime de 4,5 metri sub fundaţie şi o lungime de 4 metri. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: