18
Joi, Apr

Sursa foto: CLICK.RO

Social

Însărcinată în luna a opta, Iulia Ganea a fost lovită pe o trecere pentru pietoni din localitatea Cristian. După doi ani de la producerea teribilului incident, Tribunalul Ilfov a decis ca familia tinerei să primească despăgubiri morale în valoare de 1,5 milioane de euro. 

Soțul Iuliei, paramedicul Laurențiu Ganea, a cerut daune în valoare de trei milioane de euro. Magistrații au hotărât ca familia să primească doar jumătate din sumă. Laurențiu Ganea a contestat decizia Tribunalului Ilfov. 

Între timp, starea de sănătate a Iuliei continuă să fie una precară. „Noi am cerut daune de peste 3 milioane de euro, judecătorul a considerat că 1,5 milioane de euro este de ajuns. Este o sumă într-adevăr mare, dar ţinând cont de nevoile Iuliei aceşti bani sunt buni, dar nu cred că sunt suficienţi. Noi vrem să plecăm în străinătate, pe termen lung, la o clinică privată, iar cheltuielile sunt foarte mari. Dacă plecăm pentru un an, doi, practic toţi banii se vor duce acolo. Nimeni nu îmi garantează că Iulia îşi va reveni, dar eu am obligaţia să încerc. Ea cât trăieşte are o şansă şi vom trage de ea. Deci nu abandonăm lupta”, a declarat Laurenţiu Florin Ganea, pentru click.ro.

Cel care a lovit-o pe Iulia chiar pe trecerea pentru pietoni este Liviu Neculicioiu, funcționar public la Primăria Cristian. Procesul în care acesta este judecat pentru vătămare corporală a început în luna septembrie, la Judecătoria Brașov. Copilul nenăscut al Iuliei a murit în urma accidentului, iar pentru acea faptă, Neculicioiu a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare. În luna mai a acestui an a fost, însă, eliberat condiționat. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: