02
Vin, Iun

dinbrasov.blogspot.com

Social

     Începând cu anul universitar 2016-2017, Consiliul de Administraţie al Universităţii a decis micşorarea tarifelor de cazare în toate cele 13 cămine, atât pentru studenţii la buget, cât şi pentru cei la taxă. Astfel, tarifele vor scădea cu 5-10%, în funcţie de cămin şi dotările acestuia.

Dacă până acum, un student la buget plătea pe lună 185 de lei, în căminul 1, de exemplu, începând din luna octombrie a acestui an va plăti 170 de lei. De reducere a tarifului beneficiază şi studenţii cu taxă. În anul universitar 2015-2016, pentru aceştia, tariful a fost de 300 de lei pe lună, pentru căminul 1, de exemplu. În acest an universitar, studenţii la taxă vor plăti 290 de lei pe lună. Pentru căminele cu un grad de confort mai ridicat (C10, C16), tarifele sunt puţin mai mari: 195 de lei/lună pentru studenţii bugetaţi şi 310 lei/lună pentru studenţii cu taxă. Însă şi aici tarifele vor scădea la 180, respectiv 300 de lei pe lună. Această reducere a tarifelor se datorează scăderii cheltuielilor la utilităţi. Totodată, şi investiţiile majore realizate în anii precedenţi în echipamente şi instalaţii duc la costuri mai mici de funcţionare.

       Universitatea Transilvania din Braşov are 13 cămine dispuse în două complexe studenţeşti. Capacitatea totală de cazare este de peste 4.200 de locuri, pentru studenţi din ţară şi din străinătate. Camerele au câte două, trei sau patru paturi. În fiecare complex studenţesc există şi o cantină, dar şi săli de lectură sau spaţii de petrecere a timpului liber.
 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: